Seriale cu avocati

Dupa seriale cu doctori (Grey's Anatomy, House, Scrubs, Of the map) si serialele cu politisti (CSI, CSI: NY, CSI: Miami, Criminal Minds, The Mentalist, Dexter (?), The Killing, Body of Proof) am inceput sa urmaresc un nou gen se seriale: serialele cu avocati.
Cred ca prima data cand am intrat in contact cu serialele de gen a fost odata cu Ally McBeal, la care se uita mama si cu JAG pe care il prefera bunicu'. Nu mai tin minte mai nimic din serialele astea doar ca Ally McBeal avea muzicafoarte buna si ca JAG era foarte serios.
Insa in ultimul an am descoperit seriale noi.
Matusa mea mi-a zis de The Good Wife, pe care l-am devorat in septembrie. Pe mine ma atrage partea din tribunal: chichitele avocatoresti, juriul, nebuniile judecatorilor si nu povestile siropoase din birou sau viata personala. Serialul e destul de premiat si Julianna Margulies a tot fost premiata pentru rolul asta insa mie nu prea imi place de ea.


 Si pentru ca mi-a deschis apetitul de astfel de seriale, de curand am devorat Harry's Law.  Produs de creatorul Ally McBeal si alte seriale de gen (Boston Legal, L.A. Law, The Practice), Harry's Law spune povestea unei firme de avocatura si magazin de pantofi dintr-un cartier rau-famat din Cincinnati. Personajul principal este jucat de Kathy Bates pe care o apreciez foarte mult. Din pacate dupa doua sezoane serialul a fost oprit. Oricum sezonul 2 a stricat totul si povestea a fost modificata ceea ce ca posibil a dus la scaderea audientelor si la oprirea serialului. Serialul a fost nominalizat la Emmy si a si castigat unul pentru rol secundar, anul trecut. Eu o sa-i duc dorul.

Dar daca tot am prins gustul, am incercat si m-a prins, Suits. Serialul prezinta un avocat absolvent de Harvard si asistentul sau, un pusti genial, cu o memorie impresionanta, ce a fost exmatriculat din universitate.
Cred ca la toamna, sau vara urmatoare o sa incep Damages, cu Glenn Close care a luat Emmy si Globul de aur pentru rolul din acest serial

 
Pe curand...

Comentarii

  1. si Boston Legal e ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu imi mai da idei ca deja sunt prea multe. intre timp am vazut primul sezon din damages

      Ștergere
    2. Boston legal e de top ! E mai aproape de Ally Mc'Beal decit de Suits.

      Danny Crane !

      Ștergere
  2. Boston Legal a fost un serial care ma facea sa ajung mai repede acasa pentru a mai vedea 2-3 episoade... este mai mult decat un film cu avocati... este un film despre relatii sociale sanatoase.

    Dragos

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare