Treceți la conținutul principal

Giogi

Va povesteam in urma cu aproape 4 luni ca din septembrie o sa am un nou coleg international in laborator. George (sau Giogi cum ii spun japonezii) a venit marti cand era cea mai nebuna zi cu putinta. Trebuia sa vina la 10 insa a ajuns la 2 jumatate. Si pentru ca e student international eu si cu Hakan a trebuit sa ii facem un tur de campus, sa ii povestim despre cum sta treaba cu cercetarea si despre laborator. I-am facut cunostiinta cu membrii laboraotului, l-am plimbat prin campus si l-am tras de limba. Eu nu stiu de ce, el student in anul 3, trebuie sa fie membru intr-un laborator, canc in Japonia devii membru in anul 4.
De astazi incepe sa vina zilnic la scoala.
George este pe jumatate japonez si o sa ne ajute, atat cat poate, la traducerea documentelor in japoneza pe care le primim de la Guvernul Metropolitan.
Pustiul pare de treaba si este destul de amuzant: are ochii de japonez dar nas european asa ca arata intererant. Vorbeste fluent japoneza, pentru ca isi viziteaza bunicii anual in Kyoto iar engleza lui e cu accent britanic. Eu cred ca ne vom intelege bine si ca vom avea cu cine sa mai petrecem timpul in laborator. De saptamana viitoare i se v-a da un calulator si un birou, unde va venii dupa orele de curs. Avand in vedere ca e in prima treapta, o sa aiba multe ore asa ca nu stiu cat o sa stea prin laborator. Oricum marti se vedea ca vrea sa faca o parere buna, a stat pana la 8 in laborator si a plecat odata cu mine.
Posibil sa devina un persoanaj in blogul meu, asa ca tine-ti minte cine e pentru urmatoarele articole.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...