Ted, Sparkle & Hope Springs

Sambata trecuta am stat in casa. Vremea se anunta ploioasa asa ca imi facusem planuri doar pe duminica. Dupa ce am facut curatenie, am gatit ceva si am si dormit un pic am zis ca e timpul sa vad niste filme pe care le aveam in calculator de ceva timp, in asteptarea momentului in care voi avea timp si nu voi fi obosit.
Posibil ca toata lumea a vazut Ted pana la ora asta. Ei bine, eu nu il vazusem pana in weekend. Filmul aparuse la noi cand eram in Japonia si in Japonia cand am fost acasa. Am incercat sa il vad acasa, dar mai rula odata pe saptamana, la o ora dubioasa si nimeni nu vroia sa-l vada, pentru ca toti il vazusera.
Si am asteptat sa apara odata in calitate buna sa il vad si eu. Si s-a meritat...
Daca esti fan Seth MacFarlane si iti place Family Gay, Americand Dead, The Cleveland Show si ai copilarit cu Dexter Laboratory, nu are cum sa nu iti placa Ted, pentru ca e scris si regizat de acelasi tip. Si abia astept sa vad Oscarurile ca sunt prezentate tot de el.
Initial am fost un pic reticent pentru ca nu imi place deloc de Mark Wahlberg. Nu stiu de ce nu imi place de el, stiu ca e actor, producator si scenarist bun dar nu il suport deloc. I-am dat o sansa pentru Mila Kunis, ce promite din ce in ce mai multe.
Pentru cei ce nu au vazut filmul, Ted este un ursulet de plus ce prinde viata dupa ce un baietel de 7 ani isi pune aceasta dorinta de Craciun. Insa cu totii stim astfel de povesti in care au trait fericiti pana la adanci batraneti dar nu stim niciodata ce se intampla cu prietenia dintre baiat si ursulet cand baiatul devine barbat. Ei, despre asta e vorba in film. Ted e un ursulet de plus pervers si arogant iar fostul baiat nu se poate maturiza din cauza lui. Sau asa pare din perspectiva iubitei.
Da, tema pare un cliseu insa e o ironie la clisee si e plin de glume spumoase la adresa vedetelor din azi si la America contemporana. Filmul e un must!



Imi plac muzicalurile. Nu ma dau pe spate dar imi plac. Nu imi plac prostii de genul Glee sau Pariu cu viata, imi place ideea de muzical si chiar as vrea sa vad unul pe o scena odata. Dar pana atunci ma multumesc cu filmele muzicale si in special cu cele cu afro-americani.
Sparkle este cel mai nou muzical pe care l-am vazut. Am aflat de el pe wrzKO, de unde imi descarc serialele si m-a atras ca era cu Whitney Houston si mi-am adus aminte ca auzisem la stiri ca jucase intr-un film ce urma sa fie lansat in perioada in care murise. Si am zis sa-i dau o sansa cu toate ca are 4.5 pe IMDb.
Filmul e un remake al filmului cu acelasi nume din '76. Filmul trebuia sa se faca initial in 2001 insa in acel an actrita principala, Aaliyah insa aceasta a murit in acel an (cam ciudat, le cam mor actorii in film). Filmul a tot fost amanat pentru ca in 2006 a aparut Dreamgirls ce avea aceasi idee si, dupa 6 ani a fost in sfarsit produs si lansat.
Sparkle, ca si Drimgirls prezinta povestea trupei The Supremes, trupa celebra in anii '60-'70 in care lider a fost Diana Ross . Tupa a fost asa un mare fenomen de inspira oamenii si 30 de ani mai tarziu.
 Filmul a primit critici mixte, unii din ei au spus ca e un film bun cu muzica buna, in timp ce altii au spus ca filmul e prea old school.
Mie unul mi-a placut pentru ca a fost plin de muzica buna. Insa a fost prea putin muzical pentru un muzical. In film se canta doar pe scena si nu si in replici.

Cum sa nu vad Hope Springs cand actrita principala din film e Meryl Streep. Intru pe IMDb regulat ca sa vad daca are un film nou, Femeia asta e monument de actorie si orice joaca fie o comedie plina de clisee sau o drama tulburatoarea, ea da clasa filmului.
Dupa o casnicie de 40 de ani, Key (Meryl Streep) isi da seama ca sotul ei Arnold (Tommy Lee Jones) nu o mai baga deloc in seama. De cativa ani nu mai dormeau in acelasi pat, abia isi vorbeau si nici macar nu se atungeau. Intrand intr-o criza de varsta mjilocie, Key incepe sa citeasca o carte despre cuplul perfect, scrisa de Dr. Feld (Steve Carell) si se hotaraste sa se inscrie la seminarul intens de refacere a cuplului pe care asta il tinea. Ea dornica, el reticent, pornesc intr-o aventura de redescoperire. Simpatici foc, si amuzanti. Merita vazut.

Pe curand...

Comentarii

  1. tare aia cu family gay :)) si american DeAD. acum serios daca ai vazut 2-3 episoade de family guy , ted nu te surprinde cu nimic , aceleasi glume obosite ale lu seth mcfuckface. mai mult umor are in roasterele ce le-a gazduit cand se ia la misto cu restul comediantilor. e ca si cum ai vedea un show a lui bordea , ti-ai zice mama ce glume tari are asta , apoi cauti pe iutub sa vezi ce dume a mai dat , si cand colo fix aceleasi glume bagate in 30 de minute de show. ca atat are omu. mai aeriseste si tu pagina asta ca se incarca nasol , arata ca dracu si stiu ca poti mai mult ca esti baiat muncitor.daca accepti critica constructiva , nu de alta !! sa traiesti dom' inginer :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca acum e mai aerisita decat la ultima tema.zi-mi ce nu-ti place si vedem ce se poate face.
      Imi place Bordea, dar l-am vazut odata, si am auzit ca are aceasi glume in program.

      Ștergere
    2. Scuze, am dat stergere din greseala, la comentariu.
      Chiar folosesc ceasul ala, ca mi.e lene sa caoculez cat e ceasul acasa. O sa schimb tema in curand, si atunci o sa mai aerisesc. Sunt mai multe de sters.

      Ștergere
  2. ei ai prins tu ideea ,nu ? spor la scris

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place blogul, e documentat, lucrat, chiar profesionist facut, imi place ceasul dual, e interesant update-ul de ceva stiri si carte care iti ocupa din timpul liber. E plin de o gramada de lucruri interesante. Nu e un blog de frunzarit. Daca vrei sa scimbi trebuie sa ai ceva timp de alocat, mai ales pana cunosti blogul. E pentru oameni cu rabdare dar nu ai prostii prin el, deci merita :) Multe aveam de spus, dar am ramas blocat pe reclama USL... Nu comentez buna sau rea. Doar ca asimilam imaginea unui intelectual cu o lipsa aparenta a unei apartenente politice, cel putin romanesti, data fiind usurinta cu care se schimba tabere la noi si lipsa unor crezuri curate si clare stanga sau dreapta, altele fiind scopurile motivante. Eh, poate asa este peste tot si la urma urmei, d-aia suntem diferiti :)
    Una peste alta imi plac detaliile ce arata grija pentru blogul asta..faraaa chestia de mai sus :)
    Felicitari stimabile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci mult Constantin.
    Apartenenta mea politica nu e un secret. Sunt membru PSD de la 18 ani. Mama si bunicu sunt si ei, mama chiar a fost sefa la organizatia de femei, la un moment dat. In ultimul timp, m-am indepartat de politica si apartenenta la USL e ca o ura fata de presedinte (posibil ca stii motivele, daca nu, nu vreau sa le discut).
    Chiar iti recomand romanul pe care il citesc acum, Matei Brunul, ma face sa imi doresc ca mersul cu trenul de acasa la scoala si inampoi sa fie mai lung. E singurl moment cand am timp sa citesc...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare