Treceți la conținutul principal

Cioco cheesecake

Pana acum am facut cheesecake cu topping de cirese, cu topping de visine si cu topping de caise. Toate au mers pe reteta primului, asa ca nu am mai scris pe blog despre ele, insa cel pe care l-am facut pentru nepota-miu, de ziua lui, e diferit.
Nepota-miu e fan cheesecake-ul meu asa ca mi-a zis de prin august ca de ziua lui asta vrea pe post de tort. Am discutat inca de pe atunci toppingul si a zis ciocolata.
Deci, pentru aceasta reteta am avut surse de inspiratie reteta pe care am folosit-o la cheesecake-ul initial, o reteta de pe BBC si una a Marthei Steward.
Incepeti prin a incinge cuptorul la 180 grade.
Pentru blat am folosit 300 de grame de biscuti de menaj, vanilati, dati prin masina de tocat (sau pe razatoare, sau zdrobiti cu sucitorul intr-un prosop), 100 de grame de unt topit, 5 linguri de zahar si una de nesquick. Toate aceste ingrediente amestecate bine, pana se omogenizeaza si apoi puse pe tava de copt tort, la rece pentru o ora.


Pentru crema am folosit un kilogram de crema de branza dulce pentru prajituri, placinte si clatite (Pilos de la Lidl), 4 oua, 10 linguri de zahar, o lingurita de esenta de vanilie. Ingredientele astea l-am amestecat bine, pana s-a omogenizat si am adaugat peste blatul intarit, scos de la frigider, jumatate din compozitia de crema.

Intre timp, am topit niste ciocolata amaruite (intr-un vas pus peste un vas cu apa ce fierbe), pe care am amestecat-o cu un cubulet de unt si cu o lingura de smantana. Am racit apoi comozitia si am rasturant-o peste restul de crema de branza. Am amestecat pana s-a omogenizat si am turnat compozitia peste stratul ce il turnasem anterior. Ca sa se patrunda usor culorile intre ele, m-am jucat un pic cu lingura si  am realizat mici tornade din loc in loc.

Am dat cuptorul la 160 de grade si am pus compozitia inauntru, pentru 50 de minute. Am tot verificat pentru ca in reteta initiala, se cocea la 175, si de fiecare data mi s-a cam ars blatul. La 160 a iesit perfect.
Am lasat cheesecake-ul sa se raceasca un pic si am facut toppingul de ciocolata. Intr-un vas cu apa ce fierbea, am adaugat un alt vas, in care am turnat fulgi de ciocolata cu lapte pe care i-am amestecat pana s-au topit. Am adaugat un cubulet de unt si o lingura de smantana si am amestecat pana totul a devenit omogen.

Apoi am lasat sa se raceasca un pic, si cu o spatula am ornat tortul, pe dedeasupra.

L-am lasat peste noapte la rece iar a doua zi, la pranz l-am servit.

Pofta mare!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...