Hotul de carti - filmul


Dupa ce acum cateva zile am publicat articolul despre cartea Hotul de carti, cititorii au inceput sa-mi spuna ca trebuie sa vad filmul ca e foarte bun. Aveam de gand sa-l vad, asta am si facut intre timp, insa credeti-ma, cartea e mai buna!
Filmul e foarte bine realizat, actorii sunt foarte bine alesi si am ales si ei din cele aproape 600 de pagini, ce era mai important, ca sa puna in film. Din film lipsesc multe scene ce dezvolta povestea de prietenie intre Lisel si Rudy, scene ce se dezvolta pe un alt fir, si nu pe cel principal, preluat de film. Multe scene importante din film nu sunt la fel ca cele din carte insa inteleg de ce au fost transpuse asa in film, tocmai pentru ca sarisera mule aspecte secundare si era prea greu sa le lege pe toate intr-un film de doua ore.
Asa ca daca ati vazut filmul si v-a placut va recomand si cartea, sa descoperiti ce furau Lisel si Rudy toata vara si cum a ajuns Lisel de fapt sa fie data afara de la sotia primarului, ce i-a dat Max cu adevarat cadou si cine i-a dat jurnalul.
Iar voi, cei care nu ati vazut nici filmul si nu ati citit nici cartea, nu o sa intelegeti nimic din ce ma scirs in paragraful de mai sus, insa dupa ce o sa vedeti filmul (ca sigur alegeti filmul in loc de carte), reveniti aici, cititi paragraful de mai sus, deveniti curiosi si luati si cartea in primire.


Pe curand...

Comentarii

Postări populare