Treceți la conținutul principal

Angajare de clovn

Sursa foto: Pagina de facebook a Teatrului Municipal Bacovia
Va povesteam la inceputul verii, pe cand citeam Dezordinea preventiva despre Matei Visniec si intalnirile mele cu opera sa. Atunci va spuneam ca la Teatrul Municipal Bacovia din Bacau se joaca Angajare de clovn si ca imi doresc mult sa vad piesa asta. Ieri s-a jucat din nou si am fost si eu cu mama la teatru sa o vedem. E a doua piesa de Visniec pe care o vad pusa in scena dupa Negustorul de timp pe care am vazut-o la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi, pe care am vazut-o acum aprope 4 ani. 
De pe pagina de prezentare a piesei vazusem ca joaca Eliza Noemi Judeu, ce mi se pare cel mai bun actor pe care il are teatrul din Bacau si care sper (egoist) sa nu plece niciodata de aici. Ieri am avut placuta surpiza sa o descopar pe Adelaida Perjoiu despre care stiam ca e logodnica celebrului regizor Mick Davis ( regizor Modigliani) ce venise la Bacau sa vada piesele in care joaca iubita s-a si a fost atat de impresionat de Angajare de clovn, incat s-a gandit sa scrie un scenariu de film dupa piesa (idee, ce din pacate, a murit). Si pe Nina Ionescu cea care da viata pesonajului meu preferat din piesa, claunul Nicollo. De ce mi-a placut de Nicollo, pentru ca e rusinos, si fudul, pentru ca se lupta cu timiditatea dar e in elementul lui, volubil si amuzant, cand e inconjurat de prieteni. Seamana cu mine, intr-un fel.
Sursa foto: Teatrul Municipal Bacovia
Abia astept sa ma reintorc la Teatrul Bacovia sa mai vad cateva piese de exceptie, pentru ca nu numai la Bucuresti sau in orasele mari, unde sunt teatre nationale se joaca bine, ci si aici. Dovada sunt Mick Davis, designerul Razvan Ciobanu si artistul vizual Mircea Cantor.
Nu am sa va vorbesc despre simbolurile si despre personajele din piese pentru ca e o piesa ce trebuie vazuta. Iar daca nu ajungeti la Bacau sa o vedeti, puteti merge la Iasi, in primele cinci zile ale lunii octombrie, la FILIT, unde Matei Visniec este invtiat la festival.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...