Oboseala

Nu stiu de ce dar in Japonia sunt mereu obosit. Ma trezesc obosit si noaptea nu mai am somn. E un amestec de isomnie cu neadaptare la noul fus orar.
Adevarul e ca de 3 saptamani, de cand m-am intors in Japonia, nu am avut timp sa ma odihnesc. Am lucrat mai tot timpul. Saptamana trecuta am stat la scoala pana la 7 seara lucrand la calculator mai tot timpul. Vineri dupamasa am realizat ca tot ce lucrasem in ultimile doua ore era gresit. De la o mica neatentie totul se daduse peste cap. De aceea m-am hotarat sa plec mai repede acasa.
Sfarsitul de an scolar se pare ca e destul de aglomerat pentru un student masterand sau doctorand in Japonia. Sunt de facut n de raportul de la cel pentru facultate (sa vada unde stai cu cercetarea), la cel pentru cei ce iti ofera bursa, cel pentru profesor, cel pentru colegii tai (ca sa vada ce lucrezi tu) si cel pentru cei ce ne ofera datele. Cum datele sunt multe, rapoartele sunt diferite. Pentru unii e un formular tip, pentru altii e un power-point si tot asa.
Iar pe langa astea, au mai venit niste date noi pe care proful le vrea prelucrate cat mai repede. Si eu care credeam ca pana vineri, cand incepe scoala, o sa fie lejerala...
Apoi e problema somnului. Patul meu e destul de tare si dupa un an tot nu m-am obijnuit cu el. Apoi mai e si faptul ca am camera spre strada si intr-un an, peste drum s-a construit un bloc, s-a daramat altul si s-au construit 2 case pe terenul fostului bloc. Mai sunt inca doua de facut insa acum unul din vecini isi darama cusmalia (are un fel de garaj mare) si da cu toporul, taie structura metalica si tranteste gunoaiele incepand de la 6 dimineata.
Sambata m-a trezit la 7 cu galagia lui si imi venea sa ies pe balcon si sa strig ceva de dulce in romana. Dupa o saptamana plina de migrene si stari de voma de la oboseala, merit si eu un weekend in care sa dorm. Dar de unde... Nu am reusit sa fac asta si luni am luat-o de la capat, obosit si ocupat pana peste cap. Miercuri e dead-line-ul, vineri incepe scoala...

Pe curand...

Comentarii

  1. incearca sa gasesti ceva care sa te relaxeze sau care sa iti aminteasca de 'casa'...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare