Pui cu rosii si praz

Am pornit la drum cu ideea de a face o mancarica de ceapa, ce la supermarket s-a transformat in mancarica de praz, ce a ajuns sa fie un pui cu rosii si praz - pentru ca am folosit mai multe rosii decat praz. Insa rezultatul a fos de exceptie, chiar imi era dor de un pui cu rosii.
Reteta e foarte simpla, am folosit un piept de pui pe care l-am taiat bucatele cat o imbucatura si pe care l-am condimentat cu sare, piper si condimente indiene (asta pentru ca imi place mie ce aroma da la pui)
Prazul pe care l-am spat si curatat si l-am taiat rondele de 0.5-0.7cm



Sare, piper, ulei si rosii. Eu am folosit o conserva de rosii taiate bucati in suc de rosii. Am ales o conserva pentru ca in Japonia o rosie costa mai mult decat o cutie de curserva.
In tigaia incinsa am daugat apa si ulei si am adaugat prazul cu sare si puiul ce fusese deja taiat si condimentat. la foc maricel, pana cand prazul se inmoaie si puiul se rumeneste.

Apoi am adaugat rosiile in sus propriu, un pic de apa, o lingura de zahar brun si sare si am dat focul la mic.
Dupa 20 de minute, in care am amestecat din cand in cand,  am inchis focul si am servit puiul cu orez simplu.
Pofta mare!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare