Anexa la Scrisoarea pentru Mos Craciun

Draga Mos Craciun,
Am niste zile de toata pomina. Vineri am plecat din Bucuresti, acasa si ghinioanele s-au tinut de mine lant: am dat cu piciorul peste cablul de alimentare de la laptop si a zburat pe jos; am crezut pentru o ora ca am datele de cont trecute gresit la serviciul social, dar de fapt nu bagasera ei bursa; mi-a cazut tigaia cu mancare de pe aragaz pe jos, cu susul in jos si nu mai aveam nimic de mancare in casa; am sunat 40 de minute la taxi si intr-un final, cand au raspus, mi-au spus ca taxiul vine in 10 minute, a ajuns in 5, deja pierdusem programarea la autocar, si prin telefon, in taxi, ma rugam de sofer sa imi pastreze locul ca ajung. Am ajuns fix inainte sa plece, cand vroia deja sa ia pe altcineva.
Si asta nu a fost nimic in comparatie cu ceea ce am patit cand am ajuns acasa. Bine merci, in masina (ce tocmai avusese ITP-ul facut si asigurarea calda din acea zi), intr-o intersectie (Miorita - Piata Nord), semaforul verde (ce-i drept mai erau 3 secunde cand ai intrat eu in intersectie), bang din stanga apare unul cu viteza mare (logic pe rosu), imi taie calea, incerc sa evit, franez, trag de volan, dar il pup in lateral spate. Ala se invarte prin intersectie (iti dai seama ce vieteza avea de s-a invartit), ies din masina, ma iau de el ca e nebun ca trece pe rosu, el nu ca avea verde. Eu bun, hai sa chemam politia, el nu ca poate ca a trecut de fapt el pe rosu. Eu zic ca bause...

Bun, pe cine suni vineri seara la 9? O rezolvi luni de acolo. Facem schimb de numere de telefon, imi lasa asigurarea lui (dupa ce imi da vreo 3 expirate), ma ajuta sa mut masina din intersectie, ca nu mai pornea si imi plateste platforma sa o duc undeva.
Luni la asigurare, ne programeaza marti la 8:30. In schimb cainele unei matusi e pe moarte (are metastaza de acum, de trei zile sta in perfuzii si vomita tot acidul gastric). Mergem cu el la veterinar, ii face o injectie de eutanasiere, apoi sapam groapa si il ingropam (iarna, pamant inghetat, groapa mare ca e caine de 14 kg cand era pe moarte).
Marti stam ca prostii pana la 9 si nu ne baga nimeni in seama. Ma duc la aia de la daune, le zic ce si cum, ca avem programare, ca am completat amiabila, Imi zice ca nu prea au timp, dar sa completam si celalalte formuare si apoi sa mergem la masini. Completam n variatii pe aceasi tema, ma cert cu nenea, ca nu mai recunoaste ca a trecut pe rosu, ii spun ca eu cared ca era si beat, se panicheza si scrie pana la urma ca a fortat semaforul.
Mergem sa facem poze, el isi repara masina deja ceea ce nu e bine pentru ca cei de la asigurare trebuie sa faca poze si  s-ar putea ca din cauza lui si a faptului ca e grabit, sa imi respinga dosarul, sa-l dau in judecata si sa-mi plateasca masina.

Si cu toate astea spuse, Mos Craciun, daca nu e prea tarziu, nu vrei sa imi iei si mie o Camera Video Auto. Ca macar daca viitoare, cand o sa mi se mai intample asa ceva, sa am dovada pe camera ca eu n-am trecut pe galben si niciun popa cu bani multi sa ma faca sa ma simt vinovat pentru ca imi apar drepturile!

Pe curand...

Comentarii

Postări populare