Treceți la conținutul principal

In drumul spre casa

De obicei, in drumul spre casa, in sageata stau si citesc sau ascult muzica. Mi-am facut damblaua cu muzica o ora iar in a doua am scos tacticos cartea din geanta si am inceput sa citesc. Trenul nu era atat de plin pe cat ma asteptam. Erau destule loguri goale. O fata frumusica ma privea cu coada ochiului si cand o priveam si eu, imi zambea, bupa care se uita, inrosind in alta parte. E a doua oara can o vad in tre. Prima data eu am privit-o tot drumul. Pacat ca nu sut genul de om care sa ia numere de telefon de la fete pe care nu le cunoaste. Daca o voi mai vedea si a 3-a oara atunci sigur o sa-l cer pentru ca am ceva cu cifra trei si atunci sigur e un semn. La un moment dat fata a adormit si atunci am inceput sa citesc. paralel cu mine statea un domn. Un anume domn profesor care imreuna cu trei studenti se deplasau la Bacau pentru o cercetare sociologica. Parea foarte de treba, studentii radeau cu el si povesteau amuzati intamplari din calatoriile lor. Domn' profesor a inceput sa ma priveasca atent cand am inceput sa citesc. In sinea mea am inceput sa rad pentru ca sigur nu prea mai vazuse oameni care sa citeasca in tren. Marea surpriza a venit can aproape sa ies din tren. S-a apropiat de mine si m-a intrebat daca imi place cartea ce o citesc. i-am spus ca e o carte usurica, plina de umor si tocmai de asta imi place. Cu modestie mi-a spus ca el scrisese cartea. A coborat inaintea mea din tren. Am stigat dupa el si i-am spus ca imi pare rau ca nu am un pix la mine. iomi luasem carnetelul, dar pixul il uitasem. Zambind, mi-a spus ca nu ii place sa dea autografe, se simte stingher. Daca as fii stiut cine e langa mine as fii vorbit tot drumul du dumnealui. Dar asa e in viata.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...