Treceți la conținutul principal

O dimineata groaznica

Dupa ce joi am umblat toata ziua, vizitand Nikko, vineri a trebuit sa ma trezesc de dimineata, din nou, sa ma duc la birou. Joi noapte  m-am pus in pat pe la 12 si mi-am setat ceasul sa sune la ora 7. Insa m-am trezit panicat la ora 6. De ce? Veti afla in randurile de mai jos.

M-am foit toata noaptea, ba imi era frig, ba imi frigeau talpile. Eram sigur ca dimineata voi fi un zombie insa stiam ca pana la 7 am timp sa ma odihnesc. Batea vantul infiorator iar suportul meu cu carlige, pentru agatat soseste clincaia non-stop.
M-am trezit panicat de un sunet puternic de alarma. Era ca o sonerie de la uzine, ce anunta ca se termina programul. Acelasi tip de sonerie ragusita e si la mama la scoala si o urasc.
M-am dat jos din pat, buimac de somn si am iesit din camera. Era intuneric iar luminile rosii de langa extinctoare luminau. Nu era nimeni pe hol. Nu stiam ce se intampla. Am fugit spre lift insa acesta nu mergea. M-am indreptat spre scari si am gonit  pana la parter. Acolo era adunata ceva lume iar administratorul vorbea la telefon. L-am intrebat pe seful de camin ce s-a intamplat si mi-a zis ca alarma de incendiu a luat-o razna. De asta nu e curent si nu merge liftul. Din motive de siguranta, in timpul unui incendiu se opreste curentul, merg numai luminile de avarie si apa.
Mi-a zis sa ma duc in camera si sa dorm, daca nu am treaba, ca nu e nimic grav. Cei de la compania ce a montat sistemul sunt pe drum si vor  remedia problema.
Am urcat in camera, si m-am pus in pat. Mi-am zis ca mai am o ora de somn si sa profit de ea. Insa cum atipeam, cum incepea alarma din nou. La un momend tat mi-am zis ca nu vreau sa mai dorm pentru ca sigur nu voi reusii si nu are nici un sens sa ma mai chinui cu somnul jumatate de ora. Am oprit alarma insa am ramas in pat. Mare prostie. Am adormit la loc...
M-am trezit si mai panicat la 7 jumate. Era tarziu si aveam o droaie de facut. Am avut noroc de masina de gunoi ca ea m-a trezit. O urasc insa in dimineata asta mi-a fost de ajutor. Dar ce am cu masina de gunoi? In Japonia aceste masini canta, la fel ca masinile de inghetata in America. In fiecare zi de luni, miercuri si vineri ma trezesc din cauza ei. Aceasi muzica ciudata, ca a unei balerine mecanice...

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...