Treceți la conținutul principal

9 luni

Sau doua luni pana vin acasa.
Va spuneam acum doua luni ca am confirmarea ca vin acasa, insa abia luna asta am vazut biletul in fata ochilor. Sunt si cateva mici schimbari de plan: plec pe 2 august, si nu pe 1 cum era la inceput pentru a putea semna pentru bursa pe 1 (fara sa fiu stresat ca nu ajung apoi la timp la aeroport) si pentru ca e posibil ca pe 1 sa am un examen.
De cand a inceput scoala si de cand am confiermarea ca vin acasa timpul zboara repede. Am intrat oraecum in monotonie cu cercetarea si am cam tras chiulul. Am intampinat ceva probleme cu datele ce le aveam si m-am lasat blata. Hakan a facut cam tot, eu am facut doar ce mi-a cerut.
Nici nu m-am mai plimbat mult: am fost intr-o zi sa vad templul Kameido Tenjin, am fost intr-un weekend in Kamakura (unde o sa mai merg odata pe 18 cu comitetul din camin) si am avut o excursie de studii in Golful Tokyo. In schimb am experimentat doua evenimente rare: super luna si Eclipsa inelara de soare.
Am avut cursul intensiv ce m-a stors de toate energiile pe care le mai aveam. Am primit rezultatul final acum doua zile si am luat A. Ceea ce e ciudat, pentru ca semestrul trecut ne-a trimis rezultatele dupa cateva zile.
Am vazut o expozitie impresionanta de pictura, realizata de peroane cu handicap locomotor, ce picteaza cu picioarele sau gura ce m-a impresionat foarte mult.
In luna ce s-a terminat serialele au intrat in vacanta de vara si totodata s-a terminat Neveste Disperate si House.  De aceea am avut timp sa vad mai multe filme dar si sa vad serialele pe care nu le-am vazut inca.
Am avut gripa cateva zile si din cauza vremii (innoourat, zapuseala, umezeala) sunt obosit mai tot timpul.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...