Treceți la conținutul principal

Dizertatie

Daca nu eram la aproximativ 9 000 km de casa, daca nu alegeam la plec la master in Japonia si continuam nestingherit cu masterul din Romania, azi imi sustineam examenul de dizertatie.
Ca sa fiu sincer, programul de master la care eram la Iasi mi se pare mai bun, in teorie, decat cel de aici. Daca stiam acum un an jumatate ca inginerie seismica la constructii in Japonia inseamna lichefiere, nu dadeam aici, ci la arhitectura, la departamentul de proiectare, la laboratorul de inginerie seismica, pentru ca acolo au ca teme amortizari seismice, ceea ce as fi crezut eu ca o sa fac aici.
Insa acum stiu mai multe despre lichefiere si despre tuneluri decat as fi stiut vreodata iar experienta de aici nu se poate compara cu nimic.
Mi-ar placea sa prind timpurire cand un master in Romania o sa fie ca aici: laborator, cercetare si putine ore (pe care ti le alegi tu)...
Daca nu eram la aproximativ 9000 de km de casa, azi imi dadeam dizeratia. Sincer nici nu mai stiu ce tema aveam. Era ceva cu materiale compozite dar nu imi amintesc daca era comozit cu lemn sau compozit cu zidarie. Compozit cu zidarie suna bine insa eu nu am nici cea mai mica idee despre zidarie. Optionalul de zidarie nu l-am facut (proful a fost bolnav un semestru) iar marea greseala de la RCSC e ca nu studiem zidarie la un master de reabilitare. O mare parte din cladirile patrimoniu sunt din zidarie si noi tocmai asta nu am invatat.
Nu stiu ce o sa fie peste doi ani cand o sa-mi dau dizertatia. Nu stiu daca domnul profesor Taranu o sa mai fie in facultate sau o sa fie la pensie, nu stiu ce indrumator o sa am si ce o sa fac dupa asta. Eu imi imaginez ca in anul ala de master, o sa plec cu Erasmus in Germania si acolo o sa aplic pentru un doctorat. Dar cine stie ce o sa fie. Ideea e ca nu raman aici, in Japonia... doi ani e de ajuns (poate la o post doctorala incaodata :)) ).
Vreau sa le urez colegilor mei bafta azi. Comisia e cam dura, nume mari pe lista judecatorilor dar stiu ca nu o sa fie probleme. Stiu ca Ral o sa ia 10 insa trebuie sa isi stapaneasca emotiile ca se pierde tare la prezentari si stiu ca si ceilalti se vor descurca. Multi am fost, putini au ramas pana la final asa ca bafta dragii mei. Si astept sa imi impartasiti povestile romantate despre minutele petrecute in fata comisiei!
Bafta si succes!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...