Treceți la conținutul principal

Am un leu si vreu sa-l beu!

Pe o ploaie ce facea aerul mai greu de respirat decat intr-o zi cu soare, 5 romani se intalneau in cea mai aglomerata statie de tren din lume. Patru dintre ei se cunoasteu bine, iar a 5-a persoana venise de la drum lung sa ii cunoasca in persoana, dincolo de mediul online, unde corespodau destul de des.
Dupa o masa intr-un restaurant aflat aproape de centrul pamantului (3BF), s-au indreptat prin ploaie spre Golden Gai, paradisul noptilor pierdute, un loc ce le era drag lor. Multe din baruri erau inchise la ora aceea, si nu petru ca era prea tarziu, ci din contra, prea devreme, asa ca au intrat in cel ce le-a facut cu ochiul, o crasma micuta cu muzica Rock. Baia lor de acasa era mai mare decat crasma aceea ce se rezuma la un mic barulet, 6 scaune in jurul lui si un wc micut. Peretii rosii erau plini de postere de la concerte rock si desene deochiate, iar ei, descopereau un nou coltisor, la fiecare pauza de discutii.
Asa au descoperit ca etajerele barului erau ornate cu bancnote din diferite zone ale lumii. "Lei, din Romania nu aveti?" - a intrebat unul dintre ei, pe chelnetita punkarita. Nu, le-a raspuns ea zambind. Atunci mezinul si-a adus aminte ca are el un leu in portofel. E un leu norocos, pe care il are de la buna lui prietena, V. Nu mai tine minte contextul in care i l-a dat, insa isi aminteste ca l-a rugat sa il poart mereu cu el. Asa ca de doi ani l-a purtat in portofel, oriunde am fost. 
S-a gandit bine si s-a hotarat sa il doneze. Barul acela era un loc mai bun pentru el, decat portofelul lui. Barmanita s-a mirat ca aveau bani de plastic si i-a cerut sa scrie ceva pe el. Ce sa scrie, ce sa scrie? Nu avea nimic in cap asa ca a cerut ajutor oamenilor talentati de langa el. Domnul scriitor a venit cu ideea: "Am un leu si vreu sa-l beu!" Ce poate sa fie mai romanesc de atat?
A luat markerul, a scris pe leu, a semnat si i l-a dat barmanitei sa il puna acolo, la loc de cinste. Asa, o parte din el, o sa ramana mereu in Japonia, in cartierul acela ce ii place atat de mult.

Si daca, cumva, cineva, vreodata, o sa-l vada acolo, si o sa dea de articolul asta aici, il rog sa imi spuna ce mai face, sa imi trimita poza cu el, daca a facut-o ca sa imi amintesc de acele vremuri dragi.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...