De unde imi descarc ebook-uri gratuite

De cand m-am reapucat de citit am tot fost intrebat de unde imi iau cartile. Exista multe articole pe internet scrise pe aceasta tema insa daca tot sunt intrebat care sunt sursele mele, nu ma ascund sa le ofer.
Imi primul rand imi cumpar carti de pe elefant.ro. Nu ii fac reclama pentru ca e singurul site care vinde carti electronice. Pe elefant exista si multe carti gratuite, insa acestea sunt luate de pe un site pe care o sa-l prezint si eu mai jos. Site-ul mi-a oferit pana acum 3 carti gratuite. Una de Ziua indragostitilor si doua cand le-am descarcat e-reader-ul. Apropo de e-read-erul lor, eu am avut probleme cu el pe iPhone, insa pe Android imi merge. Ciudat, pentru ca multa lume se plange ca nu le merge, ca se blocheza si ca nu le-au oferit cartile gratuite. Posibil ca mie imi merge pentru ca mai am si alte e-reader-e instalate pe tableta si poate se ajuta de ele. Problema cu elefantul, de fapt cu editurile din Romania, e ca nu publica in format .mobi - formatul acceptat de Kindle, ci doar in .epub. E o problema de marca inregistrata, de licenta, probleme ce nu ma intereseaza. Noroc ca am si talbeta de pe care sa citesc epuburile. Insa, formatele de carti digitale pot fi usor converite cu Calibri. Iar daca sunt protejate cu DRM, le scot protectia cu ePUBeee. Dar sunt multe titluri ce nu sunt publicate digital la noi si atunci ma duc spre site-uri de unde se pot descarca gratuit Toate siteurile pe care o sa le prezint, mai putin ultimul, contin carti electronice in limba engleza, franceza, germana sau alte limbi de circulatie internationala dar nu in romana.

1. Amazon - sunt destul de multe carti pe Amazon ce pot fi achizitionate gratuit, insa nu sunt carti de valoare, ci romane siropoase sau povesti de adormit copiii.

2. Project Gutemberg (http://www.gutenberg.org/) - este cel mai cunoscut site de ebook-uri gratuite. Pe Gutemberg gasiti mai mult romane clasice, si rareori romane contemporane.

3. http://www.ebooks-share.net/ e unul din siteurile de pe care imi descarc carti gratuite. Aici am gasit multe traduceri in engleza dupa romane japoneze cunoscute.

4. Bookfi (http://bookfi.org/) este site-ul de pe care mi-am descarcat cele mai multe carti contemporane. Imi place mult, pe ele gasesti mai multe variante ale aceleasi carti, in diferite formate (epub, mobi sau pdf)

5.ePub Bud (http://epubbud.com/) este cea mai noua descoperire. Pe site-ul asta am gasit cartea pe care o citesc acum (Banana Yoshimoto - Kitcken). Dupa ce am cautat-o pe toate siteurile de mai sus si nu era, am inceput sa caut pe google la nimereala si am dat de acest site ce pare ok.

6. Editura LiterNet (http://www.liternet.ro/) este o editura romaneasca ce publica cartile in format electronic. Majoritatea cartilor sunt gratuite si sunt scrise scriitori contemporani (de care eu nu am auzit nimic). E un loc bun pentru a descoperii talene noi, insa publica intr-un format PDF ce seamana cu niste slide-uri de power-point, destul  de obositoare pentru mine.

Mai gasiti carti electonice si pe Scribd, insa mie nu prea imi place site-ul respectiv, asa ca nu prea il folosec. Cu siguranta sunt mai multe site-uri de gen, insa eu vi le-am prezentat doar pe cele pe care le-am folosit si de pe care am descarcat cartea pe care o cautam si nu virusi sau alte carti ale caror nume a fost schimbat doar ca sa fie gasite la o cautare.
Pe curand...

Comentarii

  1. Un site pe care il urmaresc de 2 luni si pe care se publica zilnic carti gratuite in pdf este :


    http://www.colectionaruldesuflete.net

    Nu este dedicat strci cartilor insa are foarte multe

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare