Treceți la conținutul principal

Exemplu cu teoria si practica

Teoretic sunt in sesiune si mai am un examen, practic am scapat ieri. Ultimul examen, la fel ca si unul din colocvii, mi l-am echivalat cu ceva ce am facut in Japonia.
Sunt obosit si nu am chef de nimic, dar mai am niste treaba pana sa pot sa plec intr-o bine meritata vacanta. Stresul acumulat m-a consumat mult. Stiu ca nu am motive sa ma stresez, ca am trecut prin 14 sesiuni (ci asta 15) si niciodata nu am patit nimic, insa daca nu ma stresez nu sunt eu si nu stim ca traiesc. Cred ca in ziua in care nu o sa mai am emotii in drumul spre o provocare, cand nu o sa mai calc fiecare crapatura din drum cu piciorul drept, cand nu o sa mai port niste haine norocoase sau cand nu o sa mai ascult aceasi melodie dimineata, nu o sa mai fiu eu. Asta face parte din mine si daca nu simt ca am suferit pentru acea nota de 10 sau 9, consider ca nu o merit.
Sper sa fie ultima sesiune din viata mea de student. Stiu ca o sa mai dau examene in viata, stiu ca la scoala doctorala sa fac cursuri in anul intai, insa sper sa fie altfel. Etapa asta trebuie incheiata si acum simt ca am ajuns la momentul final, acum simt ca s-a terminat totul si nu imi mai pare rau. Am acceptat ca fiecare sfarsit e un nou inceput si ca viata merge mai departe, oriunde m-ar duce.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...