Treceți la conținutul principal

Tenth of December

In urma cu ceva timp am ptimit un mail de la o persoana in a caror gusturi am incredere, cu cartea asta electronica. Sa fiu sincer, ea imi trimisese un mail pe care il primise de la cineva si in care scria ca e atasat cea mai noua carte a lui George Saunders, un scriito aclamat la New York. Prietena mea imi scrisese ca nu recomanda pentru ca nu a apucat s-o citeasca, insa o da mai departe. L-am cautat pe wiki si am aflat ca e un scriitor de succes ce publica in reviste celebre, ca New York Times sau GQ, ca e profesor universitar la Syracuse University, unde preda un curs de tehnica literara si ca e multi premiat. Deja ma vedeam in viata mea paralela, aia in care sunt filantrop in New York, citind o schita de George Saunders intr-un ziar de succes
Cu toate aceste coordonate am plecat la drumul lecturii. Din pacate nu mi-a placut. Povestile lui fie sunt pline de conversatii pe principiul "I said/ and then she said and after that I said and she said" si tot asa, fie sunt povesti in care sunt folosite branduri intr-un modobsesiv de repetitiv, chiar deranjant. Imi dau seama ca e un stil ce probabil ca l-a facut celebru, insa nu e pe aceasi lungime de unda cu mine. Din toate povestile din carte, una singura mi-a placut, chiar mult - "The Semplica Girl Diaries" si una asa si asa  - "Home" (Finalista la premiul Bran Stoker in 2011)celalalte m-au obosit si nu asta caut cand citesc o carte, ci din contra. Cartea se aflat in top 10 best 2013 books in New York Times si a primit critici mixte spre pozitive peste ocean.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...