Treceți la conținutul principal

Parca am fost intr-o zi de scoala in Romania astazi...

Pot sa spun ca am avut primul curs ca in Romania. Profesorul a predat la tabla si am scris cam 5 pagini. Subiectul cursului este Analiza numerica pentru pbobleme de geotehnica. O sa studiem doua metode, Metoda Elementului Finit - metoda pe care o cunosc teoretic, am facut in faculate un curs predat de Ibi si Metoda diferentei finite, o metoda noua care abia a inceput sa fie studiata. In primul curs am discutat despre consolidarea Argilei, o teorema dezvoltata de un cercetator japonez, urmand ca in cursurile urmatoare sa trecem treptat la cele doua metode de calcul. Nu sunt un mare fan al Geotehnicii si nici al MEF, insa cred ca o sa ma descurc binisor la aceasta materie.
Apoi am mai avut cursul de fundatii cu Hamada (profesorul meu coordonator) insa nu a aparut la ora. A fost ciudat pentru ca nici Hakan nu era. Probabil ca l-a sunat sa ii zica ca nu se face ora si cum eu nu am telefon nu am fost anuntat. Mi se parea normal sa imi trimita un mail, daca nu proful, putea sa o faca Hakan, insa poate s-a gandit ca fiind deja la scoala nu am unde sa imi verific mailul.
Au deschis siteul pentru testul de securitate la calculator. Trebuie sa ascult trei cursuri, in format video si apoi sa dau testul. Ma apuc acum, ca sa stiu ca scap.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...