Treceți la conținutul principal

Waseda University Entrance Ceremony


Sunt dator de ieri cu un articol despre festivitatea de incepere a scolii. Ieri a fost o zi lunga si eram atat de obosit incat spre seara m-am ametit foarte tare de la doua doze de jumatate de litru de sake cu suc de lamaie si grapefruit.
A fost o zi emotioananta ce a inceput undeva pe la 9 jumatate cu o ceremonie pentru studentii IPSE (studentii straini din cadrul facultatilor tehnice de la Waseda). Dupa un discurs de jumatate de ora a decanilor celor tri facultati a urmat o masa in care sa discutam intre noi si cu profesorii IPSE. Profesorii IPSE sunt toti abslolventi de Waseda, ce candva erau ca noi, niste studenti straini, ce au iubit atat de mult tara asta incat au ramas aici si au ajuns profesori. O mare parte sunt sin SUA, cativa din Asia (China, Taiwan, etc), o profesoara din Bulgaria, unul din Rusia, din Belgia, Anglia, Italia. Am stat de vorba cu prodecanul facultatii, prodecan ce este espert in Tzunami, ce a avut un student la master de la Iasi, am discutat cu profa din Bulgaria si cu proful din Rusia.
Apoi am avut vreo doua ore la dispozitie sa facem ce vrem pana incepea marea ceremonie, in auditoriu. Am facut un tur al bibliotecii (este atat de frumoasa) apoi ne-am intersat de cluburi studentesti ca in acea zi era o prezentare generala a lor, am mancat si apoi am participat la ceremeonie. Pompoasa, fiecare decan in robe, cu un discurs in Japoneza al rectorului si unul in Engleza a unui profesor american, cel ce a infintat programul international la Waseda, cu muzica sinfonica si cu Imnul Alma Mater al universitatii. Imnul a fost destul de ciudat, pe langa melodia odioasa trei tipi urlau si faceau miscari gen de razboi. A fost ceva nou. Asa ca am cautat imnul pe net si il postez mai jos

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...