10: Apartamentele

Sper ca dupa acest articol sa aud cat mai putina lume spunand ca aparamentele din Romania, si in special cele construite in epoca Comunista sunt mici.  Asa am crezut si eu, pana am  vazut apartamentele japoneze.
Si vorbesc dupa ce am vazut doua.
1. Garsoniera lui Hakan. Garsoniera se afla intr-un turn de 17 etaje, un turn de garsoniere, aflat intr-o zona centrala, deci nu e undeva la o margine de oras sa spui ca de asta e mica.
Intri pe usa si in fata ai un hol lung ce se deuleaza de-a lungul usii, si da in camera. Holul are latimea de un metru jumatate si lungimea de vreo trei metri. Pe partea stanga e usa de la baie (cada si chiveta) apoi usa de la wc (sunt separate ceea ce o idee tare) iar pe partea dreapta se afla masina de spalat, firigiderul, un blat de jumatate de metru si un resou ce merge cu o butelie micuta, cu doua ochiuri si o chiuveta mica. Deasupra resoului e un dulap iar deaspura chiuvetei un uscator de vase.
Dormitorul are 12 m2 inclusib cu dulapul din perete.

2. Apartamenul lui Nate si Mart. Nu am apucat sa va mai zic ca Nate si Mart s-au mutat intr-un apartament undeva aproape de campusul principal al universitatii. Cica le era prea greu sa mearga 20 de minute (sau cu bicicleta 10) pana in statie, apoi 20 de minute cu trenul si inca 10 apoi pe jos, asa ca au gasit un apartament cu doua dormitoare si s-au mutat acolo. Sambata am fost invitati la ei, la o cina japoneza (unde m-am imbatat cu SKYY Vodka si am dansat pe mese) si atunci le-am vazut apartamentul.
Intri pe usa, ai un intrand de 50 cm latime si 25 lungime, unde sa-ti lasi papucii, apoi urci o semitreapta si ajungi intr-un hol toata ziua. Pe stanga baia si wc-ul (la fel ca la Hakan), in drepta o chicineta (adica figider, si un lavoar de bucatarie cu un resou). In mijloc e o masa ovala cu 6 scaune. Tot acest hol/chicineta/sufragerie are in jur de 12 m2. In fata sunt dormitoarele care au in jur de 7m2 fiecare. Abia cat sa incapa un pat, biroul si o etajera intr-un colt. Dulapul e ca de obicei in perete.
Sincer holul care e multi-functional, dar tot hol e, ca vezi usa de la intrare si nu e nimic despartitor macar un stalp care sa iti dea de inteles ca de acolo incepe camera si inainte a fost holul (intrandul ala mic, cat un pres nu se pune) - ma omoara.
Sincer pana acum nu am avut notiune de mic. Nu am stiut cum e sa iei cina langa papuci si umbrele intr-un fel de camera ce poate sa fie si bucatarie si sufragerie, dar e toata ziua hol, pentru ca de acolo ai acces in toate celelalte incaperi ale apartamentului.
A, da masina de spalat e in balcon. Ca acolo are loc.
Pe curand...

Comentarii

  1. Da mai, dar și japonezii sunt mici. :)) Îți imaginezi tu românii care "ingurgitează carne de porc" să stea așa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai faza e ca si japonezii baga halcile de porc pe gat. Carnea de porc e cea mai populara in Japonia. De asta am avut eu crize de ficat, pentru ca am mancat porc. De obicei nu mananc dar dupa mentalitatile frustratilor esti gras pentru ca mananci porc, nu din alte motive...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare