Omurice

Omurice este un preparat japonez ce se realizeaza, de obicei, cu resturi de mancare. Preparatul consta in prajirea unei carni, de obicei pui sau porc, cu legume si orez fiert. Compozitia astfel realizata se incorpozeaza ca umplutura unei omlete.
Deci, pentru omurice-ul meu am folosit niste carne de porc pe care o mai aveam in congelator si orez cu legume pe care il gatisem cu o zi inainte.
Dupa ce carnea s-a dezghetat am pus-o intr-un bait din sos de soia, vin (n-am mirin), concentrat de legume si ketchup si am lasat-o in frigider peste noapte.
Am inceput prin a taia bucatile de carne in fasii groase de 2-4mm
Apoi am tocat jumatate de ceapa (mai hanicapat un pic, ca nu ma pricep la tocat ceapa)


Am pus ceapa la calit in ulei si am adaugat sare

Iar cand a inceput sa sticleasca am adaugat carnea

Cand carnea a inceput sa prinda crusta am adaugat putin sos de soia

Iar apoi o lingura de bulion si una de ketchup

Am amestecat sa se omogenizeze sosul si am asteptat sa scada.

Intr-o tigaie am adaugat o picatura de ulei si dupa ce s-a incins am adaugat o portie din carnea proaspat preparata si doua linguri de orez cu legume/ Am amestecat sa nu se prinda si am spart, cu lingura de lemn, cocoloasele din orez

Intre timp am batut doua ora bine, am adaugat sare si o lingurita de lapte si intr-o tigaie incinsa am adaugat continutul. Ideea e sa realizam o imleta omogena deci fiecare bula de aer trebuie sparta iar oul crud de deasupra trebuie  vanturat de o parte in alta pentru a se gatii si el


Cand omleta este gata, se adauga orezul cu legume si carnea prajita intr-un colt de tigaie, incercand sa ocupe cam o treime din omleta


Apoi partea libera se desprinde usor si se adauga peste orez. Daca tigaia e buna si nu se prinde de loc si daca aveti o spatula calumea sau daca nu va e frica sa va ardeti, omurice-ul o sa arate ca un calzone. Daca nu, o sa arate ca a mea, un pic rupta


Se opreste focul si se mai lasa la copt in caldura emanata de tigaie inca un minut.
Apoi se ia cu o spatula si se ajeaza pe farfurie si se orneaza cu ketchup.
Pofta mare!
Pe curand...

Comentarii

  1. cred ca e vorba despre okonomi-yaki.
    reteta partial corespunde, dar sa stai 2 ani in japonia
    si sa nu auzi despre okonomi-yaki...
    recomandarea mea: mai multa documentare si mai multa modestie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonime,

      Okonomiaki e cu totul si cu totul altceva. Inainte sa trimiti un comentariu in care te mai dai si moralist, incearca sa iti aplici propiul sfat, si fa un pic de cercetare. Iar abia dupa ce esti sigur de ceea ce spui, sari la gatul celui care si-a permis sa greseasca. Lasa frustrarile la o parte si semneaza-te cand comentezi pe un blog, ca asa e frumos. Iar daca nu iti place ce gasesti aici, nu te obliga nimeni sa citesti blogul asta.
      Si ca sa vezi ca eu stiu despre ce vorbesc, iti atasez mai jos un link de pe blog, despre okonomiaki
      http://horeasibisteanu.blogspot.ro/2011/12/okonomiyaki.html
      si unul de pe wikipedia despre omurice
      http://en.wikipedia.org/wiki/Omurice

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare