My new favorite place to eat

Stau de 4 luni in camin si pana saptamana trecuta nu am fost niciodata acolo. Nu stiu numale restaurantului dar e genial. Este un restaurant de Tempura Udon. Udon sunt niste taitei din faina de grau, taiati gros ce servesc  ori simpli ori in supa. In restaurantul despre care va povestesc taiteii sunt proaspeti. Acolo se fac de la aluat pana la taiere, fierbere si servire. Si asta este primul motiv pentru care imi place. bucataria este oarecum deschisa, aflata la intrarea in restaurant. De aceea poti vedea ceea ce fac ei acolo, cat de curat si igienic e. Insa dezavantajul e ca miroase. Am fost de doua ori acolo si de fiecare data trebuie sa imi spal geaca (am ajuns sa o spal in fiecare saptamana ).
Tempura este un fel de pane facut din vietati marine (peste, creveti, salam de peste) sau legume, imbracate intr-un fel de pesmet (gen crispy) si parajite in baie de ulei. Crevetii tempura sunt preferatii mei, deci acesta este al doilea motiv pentru care imi place restaurantul asta.
Localul este destul de aglomerat iar in timp ce stai la rand sa comanzi ce fel de udon vrei, iar apoi sa iti alegi tempura (pentru tempura e bufet suedez), in timp ce impingi tava pana la casa de marcat, poti observa cum butararii pregatesc taiteii, cam ca in filmuletul de mai jos:


Pe curand...

Comentarii

Postări populare