Treceți la conținutul principal

Shabu-Shabu

Acum o saptamana am mancat pentru prima data Shabu-Shabu la Moo-Moo Paradice.
Stiam de mult timp despre acest fel de mancare si toata lumea imi spunea ca Moo-Moo para, e cel mai bun loc din Tokyo unde poti manca asa ceva, insa nu avusesem ocazia. Si daca vi se pare ca moo-moo suna la fel ca sunetul pe care il face vaca, sa stiti ca de asta se cheama asa. Carnea de vita este foarte scumpa in Japonia, iar shabu-shabu este o mancare, la origini, de vita, asa ca acolo este un paradis pentru carnea de vita.

Shabu-Shabu este o manncare relativ noua, aparuta in sec XX, in Osaka. Numele de shabu-shabu reprezinta sunetul pe care il face carnea cand este gatita pe o placa fierbinte.
Mancarea are la baza doua mancaruri traditionale, una chinezeasca si una coreana, si este una din cele mai populare feluri de mancare, pe care le servesti in oras.
In ce consta de fapt acest fel de mancare:
La fel ca si Okonomiaki, este o mancare pe care ti-o prepari singur. Ti se aduc toate ingredientele necesare sa iti prepari mancarea si asfel este mult mai distractiv. Mie unul imi place foarte mult acest stil, iar Shabu-Shabu a devenit mancarea mea preferata, in Japonia. La Moo-Moo paradice, meniul costa 2000 de yeni + 550 daca vrei orez si bere (cam 100 de lei in bani romanesti, avand in vedere ca mancarea e cam de doua ori mai scumpa in Japonia, ca e vita si e nelimitata) , iar in privinta carnii si  legumelor, principiul e "all you can eat".
Ingredientele necesare sunt: bolul de supa, impartit in doua, intr-o parte o supa coreana- picanta, pentru carne, iar in partea cealalta o supa de alge, pentru legume

Dupa care carnea: pentru inceput ti se aduce vita si porc (taiate fasii subtiri), insa apoi comanzi numai ce vrei si legumele: morcov, ceapa verde, varza, pastai albe (sunt niste pastai ce sunt crescute fara lumina si sunt foarte bune), ciuperci, nu stiu ce fel de buruiana, taitei de orez si tofu.

Si sosurile: soia cu lamaie verde, un sos picant corean si preferatul meu, sosul de susan

Mai sunt cateva condimente ca: ghimbir, ridiche alba data pe razatoare si codite de ceapa verde, tocate, pe care poti sa le torni peste sosuri.

Si acum modul de preparare: Cand supa incepe sa fiarba, pui carnea in supa rosie si legumele in cea galbena. Carnea fiind taiata fasii subtiri, foerbe imediat, legumele in schimb dureaza un pic mai mult. Iei cu betisorul o fasie de carne, o inmoi in sosul dorit, o pui in blolul cu orez, si impreuna cu orez, o mananci.
Dureaza destul de mult sa mananci, iar mancarea e mereu fierbinte si numai buna de mancat, insa e un mod de a manca in oras, pentru ca acasa, e destul de greu, sa stai in fata focului cu toata familia si sa astepti sa fiarba.
Am gasit un filmulet despre cum se gateste felul asta, e o emisiune celebra in Japonia, cu un caine ce xplica ce gateste stapana, filmuletul il vedeti mai jos.

Pe curand... 

Comentarii

  1. Vai ce tare! Cred ca mi-ar placea la nebunie intr-un astfel de local, si mai ales sa mananc asa ceva. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. este foarte bun, si e misto. Noi eram singura masa in 3, in rest erau multi la o masa, pentru ca e distractiv. Apropos, s-a deschis restaurantul ala Japonez in Iasi, sau inca nu...?

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi vine sa comentezla toate articolele de pe blog. Da asta e preferatul meu yupiii, yupiiiiiiiiiii , yuppppppiiiiiii

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru ca la un un moment dat primeam niste comentarii anonime plinde de eberatii, imi moderez comentariile, asa ca ele nu apar pana nu le dau eu voie. Daca te apuci sa comentezi la toate o sa am un mail plin :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...