Treceți la conținutul principal

Ecstasy

Tocmai am terminat de citit a 5-a mea carte de Ryu Murakami. Am gasit-o in Casa Cartii pe cand cautam Campul Electric de  Kerri Sakamoto, cand ajuns la ultimile puteri psihice am zis sa intreb si de cele doua carti de Ryu traduse la noi, pe care nu le citisem sau nu le aveam in format electronic. Am avut norocul sa le gasesc pe ambele, ulimile exemplare chiar.
Ce ma fascineaza la Ryu e ca nici una din carti nu seamana cu alta. Bun, sunt toate intuncecate si sexul e la putere in ele, insa fiecare poveste e altceva si nu stii la ce sa te astepti pana la final. Pe parcursul celor 320 si ceva de pagini ale romanului, ma tot gandeam unde se v-a duce actiunea si ce se v-a intampla cu personajul. Am avut vreo trei scenarii si toate au murit pana la final. A fost un final atat de normal insa neasteptat pentru mine.
In cartea de fata, Ryu Murakami ne vorbeste despre dependenta; dependenta de femeie la modul S&M si dependenta de droguri: cocaina si ecstasy.
Am citit pe net ca romanul e prima parte a trilogiei Monologurile placerii insa celelalte doua titluri, Melancolia si Thanatos par sa fie traduse doar in franceza si rusa. Chiar, daca are cineva informatii suplimentare despre celalalte doua titluri ale trilogiei, sa imi dea si mie un comentariu.
Dupa deceptia pe care am avut-o cu Albastru nemarginit, Ecstasy l-a repus pe Ryu Murakmi acolo unde ii era locul in casuta inimii dedicata literaturii. Abia astept sa citesc Auditia, 4 carti mai incolo.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...