Treceți la conținutul principal

Inapoi la catedra

E a treia oara cand predau si imi place din ce in ce mai mult. Prima data am facut-o in practica petagocica, apoi am tinut un curs in Japonia, in cadrul cursului de mediu pe care il urmam, intr-o saptamana, am prezentat eu centrala nucleara pe care tocmai o vizitasem cu cateva saptamani inainte, iar acum am fost invitat de profa de religie din generala sa vorbesc despre sigurata in caz de cutremur, la ora de dirigentie.
A fost placut surprins sa vad ca soarecii stiau destul de multe despre asta. Stiau exact ce trebuie sa faca in timpul unui cutremur (si nu numai teoretic - unii dintre ei au pus in practica tacticile la cutremurul de sambata) si cum sa se pregateasca inainte de cutremur. Am avut mai mult de explicat la ce se face dupa si in special ce nu se face.
Pustii erau curiosi cum ma prezint pentru ca profa m-a prezentat ca baiatul domanei directoare si mai si fac istoria cu mama asa ca erau cu ochii pe mine sa vada cum ma descurc. I-am facut sa rada, i-am facut sa gandeasca dar i-am si scapat un pic din frau cand le-am dat voie sa vorbeasca neintrebati. Sunt prea mici sa respete pe cel ce vorbeste deja si vorbeau unul peste altul, de nu se mai intelegea nimic.
Chiar ma bucur ca am acceptat provocarea si am mai facut si eu altceva decat fac zi de zi.
Pe curand...
P.S.: Poza e asa ca dovada ca am fost, am facut. Mare lucru nu se vede din ea ca e facuta cu un telefon mobil cu o camera mai slabuta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...