06: Activitatile de grup

Eu nu am fost niciodata fan Japonia si de aceea prea multe cunostinte despre aceasta tara nu am avut. Cred ca asta e si motivul pentru care ori de cate ori ma uimesc de o chestie care e comuna in Japonia dar total diferita in Romania, scriu la acest serial.
Nu am fost niciodata fan anime sau manga si singurile desene japoneze pe care le-am vazut au fost Saylor Moon, de aceea am fost socat cand am vazut ca uniformele din desen sunt adevarate. Chiar asa se imbraca elevele la scoala... Pe vremea cand exista Heroes, am vazut ca japonezii se aduna dimineata pe acoperisul cladirii unde lucreaza si fac impreuna exercitii de inviorare. De cand sunt aici, am mai vazut pe acoperisul cladirilor, copaci sau gard si nocturna ceea ce deducea ca acolo fie e un parc zen fie e un teren de sport. Insa luni am vazut pentru prima data cum se aduna sa faca exercitii. Peste drum de caminul meu, este un santier. Din fericire blocul pe care l-au construit e aproape gata si nu o sa mai fiu deranjat de sunetul macaralelor si de praf. Insa, cu toate ca trec zi de zi, de cel putin de doua ori prin fata santierului niciodata nu i-am vazut cand fac exercitiile de dimineata.

Poate ca e pentru prima data cand am plecat la 8 fix din camin, sau poate ca nu mai au gardul ala mare din plexi-glass, luni am auzit o muzica ce venea de pe santier. Am ridicat ochii din telefon (cautam o melodie in playlist) si i-am vazut pe toti adunati, erau cateva zeci, si faceau exercitii de invioare, cum faceam si noi la sport incalzirea. Unul din ei era in fata, cu un casetofon langa el si le arata ce sa faca. Pana si portarul, care era inafara santierului, la poarta, facea exercitiile. Mi-a fost rusine sa ma apuc sa filmez, insa acum regret ca nu am facut-o (dar eram oarecum in intarziere).
Puteti vedea in imaginea alaturata cum arata o uniforma de muncitor pe santier in Japonia (sunt foarte amzuante) iar in filmuletul de mai jos ceva simila cu ceea ce am vazut eu luni dimineata. Muzica de pe fundal era aceeasi, ceea ce ma face sa cred ca e o melodie traditionala, aceasi peste tot.


Pe curand..

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare