Sesiunea din Japonia vs sesiunea din Romania

De-a lungul celor 5 ani de facultate (4 facultate + 1 master) in Romania am avut parte de 10 sesiuni si de obicei de fiecare data era la fel. Daca era primul examen cu acel profesor ii intrebam pe cei mai mari cum e, daca stiam profesorul, stiam la ce sa ma astept.
In fiecare sesiune am scris cu acelasi stilou si cativa ani la rand am purtat mereu aceasi pereche de chiloti roz la examene. Erau chilotii mei norocosi, chiloti pe care i-am purtat prima data la un examen unde am luat o nota mare. Nu i-am purtat la RM-uri unde am picat, apoi realizand asta i-am purtat mereu.
Cei cu care am mers pe Splai Bahlui stiu ca pe drumul spre scoala o luam razna. Fiecare crapatura din asfalt o paseaj cu piciorul drept, considerand ca intru intr-un nou loc in care ar trebui sa pasesc cu dreptul.
La fiecare examen am avut un obiect de imbracaminte nou.
Si totusi sesiunea dura 4 saptamani, apoi 3, si aveam timp berechet pentru 4-5 examene.
In Japonia e 10 zile si de obicei sunt 7 examene. Pentru mine, la master e mai lejer. Din 5 obiecte de studiu numai unul a avut examen, restul fiind cu verificare pe parcurs. Sesiunea asta am avut un examen, o prezentare, un raport si o tema. Mai am de facut tema si raportul. Rapoortul probabil ca daca am timp, il voi face azi (maine? / E deja 12 noaptea aici, deci e joi insa e inca miercuri noapte, iar aticolul va aparea joi la amiaza pentru mine, dimineata in Romania). Deci daca nu apare ceva, voi merge la biblioteca sa imi caut materialele pentru raport.

Azi/ieri (Miercuri) am avut examenul. Stiam ca va fi o zi plina asa ca mi-am programat din timp un articol pentru ziua asta si bine am facut. Am ajuns la facultate la 10:20. Examenul incepea la 45, pana la 12:05. Am fost la masa, am avut programare la dentist (mi-a scos nervii de la o masea si mi-a umplut canalele) iar apoi am avut de facut un raport de activitate ce trebuie sa il predau joi dimineata, cand am intalnire cu profesorul. Sper sa nu imi dea de munca pentru vineri... Deci am stat la birou pana la 7. Si nu am terminat tot ce am avut de facut. Sper sa nu observe... Cred ca o sa scriu un comentariu la articol cu noutatile...
Revenind la examen. 1 ora 20, 6 intrebari. Prima intrebare a avut mai multe subpuncte (1.1, 1.2a, 1.2b, 1.3, 1.4) si a trebuit sa scriem definitia si caracteristicile unor termeni invatati. De exemplu care sunt caracteristicile industriei ingineriei civile sau cresterea economica dupa Revolutia Meiji. Subiectul 2 a fost despre Codul de Etica. Cand a fost realizat, ce cuprinde si daca este important un astfel de cod si de ce. Apoi sa spunem situatia din tara noastra. Noroc ca l-am intrbat pe Aanicai ieri si m-a salvat ca habar n-aveam ca nu avem asa ceva... La punctul 3 am avut de realizat un drum critic. La 4 am avut de discutat despre importanta consultantului, la 5 despre 3 parametrii care te ajuta sa alegi un proiect iar la 6 de rezolvat o problema de amortizare si profit.
Apropos, obiectul se numeste Infrastucture Management si a fost obiectul meu preferat. Examenul a fost usor, insa am avut emotii. Nu prea am avut starea de a invata (probabil ca stiti de ce, daca nu, nu vreau sa vorbesc despre) si am fost cam tarsit. Nu aveam chilotii norocosi, nu imi cumparasem nimic nou, nu mai scriu cu acelasi stilou pentru ca nu am gasit calimara de cerneala neagra (stiloul meu e cu cerneala, nu cu mine cu cerneala si aici se scrie cu negru nu cu albastru), insa am mers spre scoala ca un nebun. Pasind fiecare crapatura si fiecare intrare cu picioarul drept.
Asa mi-am amintit de Ral care ma impingea de obicei pe drum, ca sa gresesc in mersul meu nebun...

Legat de examen: A fost ciudata o faza. Ok: fara carti si caiete pe masa, unul in banca, doar un pix/stilou negru, creon si radiera - fara penar (??? de ce???). Si s-a facut misto de noul meu penar, atunci cand mi-am scos ustensilele din el (nu ma asteptam ca proful sa observe ca e unul nou si la fel ca cel vechi)... Se scria pe foile date de prof ce erau de tip intrebare si spatiu pentru raspuns. Dar cea mai ciudata chestie e ca ne-a pus sa inchidem ochii pana imparte subiectele ca nu cumva cei ce primesc subiectele mai repede sa aiba mai mult timp decat cel ce primeste ultimul.  Si eram 9 oameni... Adica toata chestia asta a durat cam un minut...
Am terminat primul (pentru ca nu era Lavi, ca ea termina prima de obicei...) cu 15 minute intainte si cand m-am uitat in jur lumea era destul de in urma cu scrisul...
A trecut si asta...
Pe curand...

Comentarii

  1. Hai că asta-i bună! Chiloţii norocoşi? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate s-au rupt si nu ii mai am. Erau misto. Roz cu bleo :)). Ii purtasem la restanta la RM cand m-am dus fara sa invat si am luat. Apoi nu i-am mai purtat si cand am picat RM2 am tras concluzia ca trebuie sa port chilotii aia pentru restanta. Am vazut ca a mers si de atunci i-am purtat mereu, pana la sesiunea din vara trecuta... erau batrani de-acum :))

      Ștergere
  2. Si pana acum nimeni nu a stiut de boxerii mei roz pal cu elasticul si cusaturile bleo norocosi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare