Treceți la conținutul principal

Mr Telecomanda

Cand mi-au luat din mot la un an am ales: un creion, medicamente si surubelnita.
Creionul s-a dovedit ca e pentru ca sunt talentat la scris :D, medicamentele, pentru ca sunt bolnavicios iar surubelnita pentru ca am ales un drum tehnic. Si cine spune ca astea sunt superstitii?
La mine in familie eu sunt cel cu telecomenzile. De fiecare data cand apare o telecomanda noua, fie un televizor, fie vre-un player, Horea trebuie sa stie cum functioneza telecomanda si ce face fiecare buton. Nimeni nu se uita pe manualul de intrebuintare, toti ma intreaba pe mine.
Cand am plecat la Iasi, primeam telefoane de acasa, in special de la Bunicu care imi spunea ca s-a pus cu fundul pe telecomanda si s-a intamplat ceva. Fie accesase functia screen-on-screen (aia cand iti mai apare un dreptunghi in care poti sa vezi ce e pe alt post), fie ca trecuse de pe tv pe radio sau cine stie. Nu conta ca nu aveam telecomanda in fata ochilor sau ca nu eram acolo, eu trebuia sa stiu, de la kilometrii departare, ce se intapla acasa si cum sa rezolv situatia.
Cu Bunicu e mai usor, ca el intelege repede si gasea butoanele pe telecomanda, insa mama e ingrozitoare la capitolul asta. Daca nu vede butonul int-o fractiune de secunda spune ca nu e. Iar pe mine ma apuca nervii. Unu ca eu sunt la n km distanta si trebuie sa stiu ce a facut ea; doi ea e cu telecomanda in mana si imi spune mie ca nu e nici un buton asa cum am zis eu. Iar dupa 3 minute, il vede si spune:äaaaa, acum il vad. De fiecare data e asa...
Din aceasi categorie, sau poate ca pentru ca eu sunt ala fixist cu ordinea, acum vreo doua saptamani am fost intrebat daca stiu unde se afla un incarcator. Tin sa subliniez ca eu sunt in Japonia de 6 luni si eram intrebat de acasa, daca stiu unde e acel incarcator pentru ca ei nu il vad acolo unde trebuia sa fie. Cu ce puteam eu sa ii ajut?
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...