Treceți la conținutul principal

Dizertatie

Tema mea de dizertatie are ca nume (provizoriu) Evolution of Civil Engineering Concerning the Life Safety Factor. Ideea tezei de dizeratie e ca tot ce se construieste se construieste cat mai bine, pentru a nu pune in pericol viata oamenilor.
Acest aspect, dupa mine are trei etape:
1.Sa cercetezi si sa inveti din cutremurele ce au trecut ca sa poti sa dezvolti coduri de proiectare bune.
2. Sa educi populatia sa stie cum sa se comporte in timpul unui cutremur sau alta calamitate naturala, ca degeaba ai structuri bune daca de panica te arunci de pe geam sau fugi pe scari in timpul cutremurului
3. Sa reabilitezi cladirile vechi ca sa fie pregatite pentru un nou cutremur si pentru a nu pierde patrimoniul.

In urma prezentarii conceptului meu, acum cateva saptamani, in excursia din Chiba, profesorul mi-a atribuit o tema de cercetare, din cele ce se desfasoara in laboratorul dumnealui.
Pe langa evenimentul cu educatia, la care particip zilele astea, ma voi ocupa impreuna cu Ikky (doctorand) si Keita (student in anul 4) de proiectul numit Countermeasures Against Liquefaction for Residential Houses. E un proiect ce cauta sa gaseasca diferite metode pentru a prevenii efectele lichefierii solului.
Munca incepe undeva la mijlocul lunii asteaia asa ca ma asteapta o luna plina. Insa sunt incantat pentru ca fac lucruri care imi plac. Si stiu ca nu sunt atat de multi oameni care au ocazia sa faca lucrul care le place...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...