Treceți la conținutul principal

FC Intercity Bucuresti

Intotdeauna m-am intrebat care e diferenta intre Intercity si Rapid... Diferenta inafara de pret. Pe timpuri cica Intercity era cel care avea vagon restaurant si confortul era mai sporit insa numarul de opriri pe o ruta e acesi. In zilele noastre nu e nici o diferenta, aceleasi vagoane, aceleasi conditii... insa intercity e mai scump.
Zilele astea am citit pe net ca odata cu aparitia programului de iarna a trenurilor, pe langa bine cunoscuta scumpire, trenurile vor avea alt nume. Asa ca Intercity si Rapid devin unul singur, numit Intercity, Acceleratul se va numii Inter Regio iau pesonalul, Regio.
Si asa se duce traditia numelui de tren, ce e de ani de zile. Acceasi chestie e si invatatorii care, cica, conform noii legi a invatamantului nu se mai numesc asa, ci profesori primari.
Insa eu ma gandesc la doua lucruri:
1. Pe timp de criza, cand reprezentantii Ministerului Transportului bat fierul cu textul: CFR trebuie organizat, vom da afara n% din angajati, mergem in gol : trenuririle merg goale asa ca scoatem din trenuri. Pai acum cand dati oameni afara, v-ati gasit sa schimbati numele la tren? Pai acum cheltuim bani cu implementarea noilor nume in programul ce da bilete, in noile tabele cu nume de tren si tot asa? Si care e eplicatia lui Boagiu: Reimprospatam imaginea CFR ca prces de resurictate? Oare o sa schimbe si sigla? Cu frunza lui Udrea pusa pe cale ferata?
2. Echipa de fotbal Rapic isi va schimba numele in Intercity?

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...