Treceți la conținutul principal

04:Barbatii si vopsitul parului

Acum ceva timp incepusem un serial despre lucruri ce mi se par interesante (mai ales pentru ca sunt diferite de Romania) aici in Japonia. Dupa ce am scris despre reciclare, trenuri si praf m-am oprit. Am inceput sa povestesc despre ce mi se intampla sau despre ce experimentez, fara sa le mai includ in serial. Insa acum am gasit un subiect ce se incadreaza perfect in acest serial.
La un moment dat va povesteam despre igiena barbatilor japonezi si despre cum pun accent pe ceea ce se vede, fata, cum se penseaza, se barbieresc in fiecare zi si isi fac parul. Insa nu am apucat sa va spun despre vopsitul parului.
Japonezii sunt bruneti. Rar vezi cate o fata sa fie vopsita blonda, mai des le vezi roscate, insa nu atat de desc ca pe barbati. De la cei tineri ce se fac fie blonzi, fie verzi sau alte culori tampite, pana la mosnegi ce se vopsesc bruneti ca sa nu li se vada parul alb. Vopsitul parului la barbati e un lucru normal aici. Cel putin asta deduceam eu pana sa am dovada. Inclusiv Spider Man se vopseste roscat in par. Mi s-a explicat ca e normal, ca vopseaua de par nu e numai pentru femei. Cum sa nu fie pentru femei cand pe cutie sunt poze cu femei?
Sau...

Acum avem dovada ca e ok sa te vopsesti in cap daca esti barbat si esti in Japonia. O sa aleg si eu un albastru sau un verde pentru noul meu look :))
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...