Treceți la conținutul principal

Romagi
Nici nu știți de când vroiam să scriu articolul ăsta... Cred că de vreo 6-7 săptâmâni... Însă nu aveam niciodată aparatul foto cu mine la școală iar vechiul meu telefon, ce îl foloseam ca pe un iPod nu avea o cameră asa de bună. Ori nu găseam cuvantul potrivit pe care să îl fotografiez. Cuvântul care să cuprindă amândouă lucruri pe care vreau să le subliniez.
Însă acum când am un telefon și mai deștept (cred că v-am făcut capul calendar cu telefonul meu...) am reușit să surprind esențialul.
In al doilea rând vreau să îmi cer scuze în numele profului pentru "me"-ul mâncat din Displacement. Era cam mahmur săracul. Se știe că profului ăsta îi place să bea, de obicei cu studenții, însă bea doar seara, după program așa că se întâmplă să mai vina mahmur. Și când e mahmur mănâncă litere și gresește la notații. Însă nu se supără ca profii din România când îl corectezi și nici nu spune că vroia să vadă cine e atent.

Dar să revenim la oile noaste. După cum bine știti japonezii nu scriu cu litere romane, ci au propiul lor scris format din Kanji, acele caractere ce definesc de obicei un cuvânt si Kana (katakana si hiragana) ce sunt silabare. Însă cum eu studiez în engleză, profii scriu in engleză.
Cred că pentru că nu e ceva de folosesc atatât de des, pentru că au învățat ei de undeva, mereu apar aceste două chestii și nu mumai la proful ăsta, ci la toți profii pe care i-am vazut scriind la tablă.
Primul lucru este D-ul. După cum se vede când scriu D mare de tipar (și doar pe ăsta îl scriu), îi pun acea linie orizontalp undeva la mijloc. Nu înteleg de ce fac asta, așa au fost învățați, poate seamănă cu ceva din scrierea lor și li se pare normal să facaă așa.
Al doilea lucru este t-ul mic. După cum se vede în poză când scriu t, nu îl fac mai mare, cum e l sau d sau b sau f ci il fac mic ca n,e,c sau alte litere ce nu sunt înalte. Nu știu dacă m-ați inteles exact. Dar dacă vă uitați la l-ul din cuvând o s vedeți că e mai ănalt decât p sau a, care sunt lângă el, ceea ce e și normal, pentru ca l e o literă lungă. Insă t, nu mai e lung la fel ca l, ci e scurt ca n-ul de langă el. Faptul că îl sciru pe t scurt, e o greseală pe care p fac toți japinezii pe care i-am văzut scriind.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...