Treceți la conținutul principal

Cursuri in semestrul 2

Spun in titlu semestrul 2, pentru ca e al doilea semestru de studii pentru mine, cand de fapt in Japonia e semestrul 1. Am tot spus ca aici scoala incepe in Aprilie si se termina in Martie. Semestul 1 de la ei e 2 la noi iar 1 la noi e 2 la ei. Eu am inceput scoala aici in semestrul doi de aceea o mare parte din cursuri pe care le-am avut au fost "B" iar semestrul asta ma ales "A".

Semestrul asta termin creditele pentru curs, de fapt am si 4 credite in plus. Ca sa termin masterul trebuie sa ma 30 de credite (nu 20 cum am zis in interviul din ziar, imi cer scuze de greseala de atunci). 18 credite din curs si 12 din seminar. Un curs are 2 credite (decit trebuie sa absolv 9 cursuri) si un seminar 3(trebuie sa absolv 4 seminare). Sunt obligat sa am un seminar pe semestru si neaparat seminarul profesorului cooronator. Deci in doi ani, 4 semestre termin cu seminariile. Semestrul trecut am avut 5 cursruri din care 4 saptamanale si unul intensiv, deci am acumulat 10 credite. Imi mai ramasesera 8, adica 4 cursuri. Insa mi-am ales 6 cursuri: 4 saptamanale si 1intensiv, cam ca semestul trecut. I Deci, semestrul asta studiez:

Advanced Soil Mechanics A - am studiat B-ul semestrul trecut. E cursul pe care l-am urat cel mai mult si la care am luat un B insa e cursul unui prof pe care il am in comisie la prezentarea dizertatiei ce e si prieten cu proful meu, deci ma duc la el, ca sa nu raman numai cu un modul din doua.
Advanced Soil and Foundation Engineering A - este cursul profului meu si este in Japoneza. La cursul asta trebuie sa merg pentru ca ne-a cerut proful. Semestrul trecut a fost ingrozitor. era fix dupa Soil Mechanics si e cam aceasi marie insa cu o alta palarie. Cursul asta e insa mult mai lejer dar nu inteleg nimic fiind in japoneza. Proful are power-point-urile in engleza insa explicatiile pe care le da sunt in japoneza. Din cand in cand mai da cate una in engleza...
Astea doua cursuri sunt vinerea, in perioada 2 si 3, fix ca anul trecut. Deci semestrul asta iarasi o sa urasc zilele de vineri.
Apoi mi-am ales Advanced Coastal Engineering pentru ca mi s-a parut interesant. Si cred ca e un subiect ce nu prea e discutat in Romania. Poate ma angajez inginer la ape... Cursul e tinut de unul din profesorii mei preferati, prodecanul pe probleme internationale si cred ca o sa fie un curs bun. Semestrul trecut cursul sau a fost singurul cu examen, semestrul asta are din nou examen insa nu e singurul.
Coastal Environament e un curs tinut de un fost elev al profului ce tine cursul de mai sus. Mi-a placut ideea ce a studia un curs de mediu pentru ca eu cred ca e important sa stii sa pastrezi mediu dupa ce construiesti sau imbunatatesti un mal. Proful e spaniol. E singurul prof ce nu e japonez pe care il am saptamana de saptamana. Si cursul asta are exame la final. Ca doar e invatacelul celui de mai sus.

Am ales si un curs intensiv. Cursurile intensive, se tin pe durata unei saptamani, doua perioade pe zi. Incep luni iar vineri ai examenul final. E destul de greu si de incarcat sa faci asa ceva, insa se merita pe deplin. Dupua o saptamana ai 2 credite.
Advanced Topics in Disaster Risk Management A. Semestrul trecut am ajuns din greseala la celalalt modul si mi-a placut la nebunie. Proful e american si are un curs fenomenal. Stiu ca o sa fie o saptamana de foc insa se merita.

Sincer abia astept sa incecapa semestrul si sa vad cum vor fi cele doua cursuri noi. Stiu ca o sa-mi treaca repede, insa acum sunt nerabdator. Am insa o dilema. Scoala incepe pe 6, intr-o vineri si nu stiu daca trebuie sa ma duc la cele doua cursuri prilictisitoare... sau incepem de luni...
Singura suparare pe care o am e ca nu ma pot inscrie la cursurile de japoneza. Insa din septembrie o sa fac numai asta pentru ca nu o sa mai am alte cursuri.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...