Treceți la conținutul principal

Hanako Kitchen

Sambata am mancat la un restaurant nou, o taverna cu mancare internationala si decor a la Hawai. Restaurantul e langa statia de tren, acolo unde mancan de obicei in weekenduri insa nu am stiut niciodata de el.
Dimineata m-am intalnit la micul dejun cu Yuchiro, seful de camin. Pentru cei ce nu stiu, Yuchiro a fost cel ce mi-a fost de mare ajutor la inceput aici insa apoi relatia dintre noi s-a racit. El era in ultimul semestru si lucra mai tot timpul la licenta iar eu am inceput sa cunosc oameni noi. Mi-a parut bine cand m-a intrebat ce planuri am pentru pranz pentru ca imi face placere sa discut cu el. E absolvent de arhitectura si stie o droaie de cladiri interesanre despre care imi povestest el.
Mai mult ca sigur ca am fi ajuns sa manacam la Gyoza Meshu daca nu am fi inceput o discutie despre restaurantele din zona. Eu am spus ca Gyoza Menshu e preferatul meu, Yuchiro a spus ca ii place un restaurant mic cu caracatita eu am zis ca imi mai plece Stake House-ul si el a zis de Hanako Chitchen.
Din dorinta de a incerca ceva nou, am spus sa mergem acolo. Si bine am facut. In colajul de mai jos puteti vedea in partea din dreapta o imagine din interiorul restaurantului iar sus imagini din baie. Mi-a placut ca aveau betisoare de urechi, apa de gura, pahare de unica folosita si scobitori la lavoar si in cabina de wc (pentru ca era toaleta comuna)aveau intr-o cutiuta absorbante. Nu cred ca in Romania gasesti asa ceva in toaleta unui restaurant ordinar.
Eu am ales sa manac un meniu ce avea supa de rosii cu mozzarela, orez, cartofi, pui, ou,creveti si salata verde cu frunze de ridiche si rosii chery (in stanga jos) in timp de Yuchiro a mancat pizza.
Apoi, pentru ca discutia se tot intindea am mai comandat un snack, si anume biscuti sarati cu dressing de branza.
Mancarea e foarte gusotasea si nu e scumpa (avand in vedere ca nu e mancare japoneza). Pentru clientii fideli ofera carduri cu reducere de 10% si restaurantul organizeaza si petreceri pentru care au meniuni speciale gen Isakaya.  Aveau tot felul de cocktail-uri in meniul de bauturi si bere internationala (Corona, Haineken si Guiness) la preturi bunicele
Nu stiu cand au trecut doua ore pentru ca atmosfera a fost placuta si discutiile au curs. Acum stiu mai multe despre concepul modern al arhitecturii japoneze si influentele sale.
Sper sa revin aici cat de curand si sa mai am parte de discutii productive cu Yuchiro.
.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...