Treceți la conținutul principal

Advanced Coastal Engineering

Pentru ca a inceput noul semestru am vrut neaparat sa scriu despre noile cursuri ce le urmez.
Daca vineri am avut continuarea cursurilor din semestul 1, acum a venit timpul penru un nou curs, insa cu un profesor vechi. Cu profesorul Shibayama am avut cursur de Infrastucture Management, semestrul trecut si a fost obiectul la care am avut examen. Imi pace mult stilul lui si Ingineria Tarmurilor mi se pare un subiect interesant si nu prea dezvoltat in Romania.
Primul curs a fost introductiv si am discutat despre inceputurile studierii ingineriei tarmurilor in lume. Americanii au inceput sa studieze tarmurile ca strategie de razboi in timpul Celul de al 2lea Razboi Mondial, in timp ce japonezii au inceput sa studieze acest domeniu pentru a putra construii porturi si a se dezavolta economic odata cu Revolutia Meiji.
Nota finala consta in 20% cele doua teme cu probleme ce le vom avea, 20% teme de citit si 60% examenul final.
Pentru acest curs avem nevoie de cartea profesorului pe care am si cumparat-o. Doamne cat de scumpe sunt cartile tehnice aici. Am dat pe ea 7735 de yeni, asta insemnana caum 78 de euro. Insa am fost norocosi pentru ca eu si Hakan am cumparat ultimile doua carti de la librarie. Altfel, trebuia sa o cumparam de pe Amazon, insa eu nu am card de credit si trebuia sa rog pe cineva sa ma ajute cu asta.
Singurul lucru de care imi este frica e apelarea mea la conostiintele de Hidraulica. La finalul orei ne-a rugat sa scriem pe o hartie unde si cata hidraulica am invatat si eventual numele cartii sau a profesorului cu care am invatat. Eu nu mai stiu nicio boaba de hidraulica insa profuesorul a avut un doctorand, cu care tot se lauda, ce terminase Hidraulica la Iasi. Deci posibil ca are o parere foarte buna despre catedra de acolo. Posibil ca unii dinte voi ati auzit de profesorul Ioan Nistor, caci despre el vorbesc, ce este acum profesor in Canada, la Universitatea din Ottawa.
Si o sa inchei cu un lucru interesant, pe care eu nu il stiam pana acum: Al doilea copil al lui Einstein, Hans Albert Einstein, inginer hidrotectinist la Universitatea Berkeley din California, a fost cel care a pus bazele Ingineriei tarmurinlor.
 Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...