Ratusca din prosop

Acum ceva timp am invatat sa fac ratuste din prosop si am promis cuiva ca o sa va invat si pe voi. Nu uitasem cum se face, insa pentru ratuste e nevoie de un prosop patrat. Aceste prosopele patrate le gasesti la restaurante, in Japonia si sunt aduse fierbinti si umede, pentru a te sterge pe maini inainte de masa. Si cum nu mai fusesem de mult la un restaurant, a durat sa va prezint rautsca.
Primul pas e sa desfaceti prosopul si sa il intindeti cat de bine puteti

Apoi se face un triungi, impaturindu-se prosopul pe diagonala
Apoi rulati prosopul de la baza triungiului, spre varf, insa nu pana in capat, lasand, ca in imaginea de mai jos, varful liber.
aApoiprindeti de capete si indoiti sulul de la jumate, astfel incat varful (ciocul rartei) sa ramana in interior, si pe mijloc
Indoiti sulul de la misloc ca in imaginea de mai jos.
Luati unul din brate si rotiti imprejur

Dupa ce a-ti inconjurat cu bratul din prosop, tot modelul, introduce-ti capatul in interior, ca si cum a-ti face un nod
Apoi bratul ramas liber se desface si se intinde ca sa fomerze corupl ratustii Varful de deschide ca sa semene mai bine cu boticul si ratusca e gata

Pe curand...

Comentarii

  1. ingenios :) am s folosesc tehnica la masa :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi ca iti trebuie prosop patrat ca altfel nu prea merge...

      Ștergere
  2. Ce taaare! :D
    O să încerc și eu, văd că te-ai ținut de cuvânt să postezi etapele. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa cum am spus si in introducere, imi trebuia un prosopel patrat si astea le primesti de obicei in restaurante. Fierbinti si umede pentru a te sterge pe maini. Insa cum mananc la cantina penrtru ca mancarea e foarte buna si ieftinica, nu am mai fost de mult la un restaurant.
      Pozele sunt facute cand am mancat la restaurantul Tailandez saptamana trecuta. Restaurantul ala e foarte misto. E singurul la care am mancat mancare tailandeza insa persoane ce au mai mancat mi-au spus ca e cel mai bun restaurant in care au fost. Si faza e ca e foarte ieftin. Chelerul ne-a luat deja ca si clienti fideli din perioada in care cantina era inchisa, si de fiecare data cand mergem ne da cate ceva moca. Ori ceai tailandez, ori ceva snacks-uri sau desert...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare