Treceți la conținutul principal

Coastal Disaster Prevention

Am uitat sa va povestesc despre cursurile pe care le iau semestrul asta. Cu toate ca am terminat creditele am ales initial un curs: Coastal Desaster Prevention pentru ca semestrul trecut, cursul predat de Miguel a fost cel mai mist curs din semestru si pentru ca subiectul mi se pare interesant.
Mai trebuia sa urmez cursurile de limba, insa am aflat ca nu am voie (e o poveste despre care nu vreau sa vorbesc pentru ca mi-a facut prea multi draci) asa ca o sa mai merg la cursul de Urbanism, despre care o sa va povestesc zilele viitoare (m-am hotarat mai tarziu sa-l iau si ma duc pentru prima data azi).
Cursurile de mediu mi se par foarte interesante. Dupa ce am factut  Coastal Engineering si Coastal Environment cursul asta venea ca o manusa, pentru a termina toata colectia de cursuri oferita de laboratorul profesorului Shibayama.
Primele cursuri au fost o introducere si o recapitulare a ceea ce am invatat in cursurile anterioare. Am fost surprins placut ca nu am uitat tot intr-o vara si ca inca sunt familiar cu formulele. Conceptele nu le uit de obicei, insa acum retineam si formulele.
La curs suntem cam aceasi oameni, plus doi studenti noi. Un tip din Germania (blodut cu ochi albastri - asta e Nazist :)) ) ce e speriat de bombe sau prea mandru sa vorbeasca cu cineva si o tipa din China ce se crede buricul pamantului pentru ca are bursa aici (de parca ar fi singura cu bursa).
Se anunta un semestru dragut, cam ultimul lejer pentru ca e al treilea. Abia astept sa vad cum evolueaza lucrurile.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...