Treceți la conținutul principal

13 luni

A trecut o luna si ceva de cand m-am intors si 13 luni de cand am ajuns pentru prima data aici. A fost o luna nebuna, plina de activitati, o luna in care am lucrat in draci, m-am plimbat, am cunoscut oameni noi si nu am apucat sa ma odihnesc.
Noul an scolar a inceput bine. De cand m-am intors nu am apucat sa ma plictisesc dar nici sa ma odihnesc. Poate doar in ziua in care am stat acasa, racit. Mai bine stateam mai mult, pentru ca acum raceala a evoluat.
Mi-e dor deja de casa si mi-e for tare de cei pe care nu i-am vazut. Zilele trecute imi aminteam de inceputul de an scolar acasa, ce misto era. Noaptea ne vedeam la facultate sa notam orarul si apoi bateam strazile. Scurta vizita in Iasi mai rau mi-a facut. Mi-e for de Sofany, de agronomie, de releu. Am chef de o petrecere, mi-e dor de Karin.
Am avut un vis ciudat intr-o noapte. M-am trezit atat de suparat ca era doar un vis... Se facea ca era nu stiu ce conferinta la facultate si ca venisem si eu cu doctoranzii, Hakan si profu din Japonia. Toata gasca ma astepta in fata la corpul R. Venise si Anca din Danemarca la confrinta, era si Shumy care venise acasa. Lavinia pregatise o petrecere surpriza in Hunters, aveau program de vizitat Iasiul pentru invitati si vremea era perfecta. Stateam o saptamana si de aceea venise si familia sa ma vada. Aveam masina in Iasi si faceam planurile pe prima zi cand a sunat alarma. Zile intregi m-a tot bantuit visul acela...

Habu imi pare rau ca ai facut nunta acum. Mi-ar fi placut sa fiu acolo, sincer...
Si dragii mei, faceti cumva sa ne auzim azi pe skype. Am multe lucruri cu care nu sunt la zi.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...