Treceți la conținutul principal

Fasii de vita cu broccoli chinezesc

Incerc sa gatesc mancare asiatica insa nu prea imi iese. Stiu si motivul. Nu am un wok. Am o tigaie cu fund gros din inoc si cu ea nu pot face ceea ce vreau sa fac. Fiecare oala isi are rostul ei. Dar de ce sa imi cumpar un wok pe care sa il arunc cand plec. Asa studenteste merge...
Pentru reteta de azi am folosit: ulei, morcov, ardei gras, fasii de carne de vita (carnea de pe burta din care se face baconul de vita - e carena aia mai grasa- si cea mai ieftina din cele de vita, ca de celalalte nu te poti apropia),broccoli chinezesc (kai-lan), germeni de fasole, sare, zahar si sos de soia.
Am prajit usor usturoiul taia felii mici, in ulei.
Am adaugat apoi ardeiul taiat cubulete mici si morcovul taiat fasii lungi si subtiri. Am taiat legumele asa cum sunt taiate de obicei in bucataria chinezeasca (sau cel puti asa le-am vazut eu pe unde am mancat pe aici). Dupa ce s-au calit usor am stins cuniste apa si am adaugat si putina sare.

Dupa ce morcovul a inceput sa se inmoaie am adaugat carnea de vita. Carnea pe care am cumparat-o era carne de pe burta, taiata in fasii lungi si subtiri ca baconul. E ceal mai ieftina carne de vita aici si se gasete peste tot in magazin. E foarte usor de gatit si nu necesita un timp indelungat de preparare.
In timp ce carnea se innabusea am adaugat un pliculet de zahar si sos de soia cu legume. Sosul de soia cu legume, e un sos gros ce contine ceapa, ardei si rosii fierte in sos de soia. Chestia cu varful de zahar am invatat-o de la un japonez pe care l-am vazut gatind.
Dupa ce a mai dat un clocot, am pus germenii de fasole. Germenii au fost fieti prealabil in apa cu putin ulei de masline si sare. Am ales sa ii fierb inainte pentru ca mi se pare ca dureaza prea mult sa se gateasca. Insa trebuia sa ii fierb mai putin ca asa s-au cam chiflocit. Plus ca am gresit ca nu i-am scurs mai bine de apa si au lasat prea mult lichid, ceea ce nu a fost bine deloc.
Apoi am adaugat frunzele si coditele de broccoli chinezesc. Eu sunt un fan al broccoli-ului si a conopidei si de cand am descoperit frunzele astea numite kai-lan, nu ma mai pot satura de ele.
Le-am mai lasat un minut sa se inmoaie si apoi le-am servit fierbinti cu orez. Nu am avut o farfurie care sa le puna mai bine in valoare, si arata ca un talmes-balmes insa a fost foarte bun.
Nu stiu daca in Romania se gasesc germeni de fasole. Imi plac mult si cred ca o sa le duc dorul daca nu le gasesc. Broccoli chinezesc trebuie sa fie... Asa ca va propun reteta, dar va recomand sa folositi un wok si aveti toate ingredientele pregatite din timp.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...