Fasii de vita cu broccoli chinezesc

Incerc sa gatesc mancare asiatica insa nu prea imi iese. Stiu si motivul. Nu am un wok. Am o tigaie cu fund gros din inoc si cu ea nu pot face ceea ce vreau sa fac. Fiecare oala isi are rostul ei. Dar de ce sa imi cumpar un wok pe care sa il arunc cand plec. Asa studenteste merge...
Pentru reteta de azi am folosit: ulei, morcov, ardei gras, fasii de carne de vita (carnea de pe burta din care se face baconul de vita - e carena aia mai grasa- si cea mai ieftina din cele de vita, ca de celalalte nu te poti apropia),broccoli chinezesc (kai-lan), germeni de fasole, sare, zahar si sos de soia.
Am prajit usor usturoiul taia felii mici, in ulei.
Am adaugat apoi ardeiul taiat cubulete mici si morcovul taiat fasii lungi si subtiri. Am taiat legumele asa cum sunt taiate de obicei in bucataria chinezeasca (sau cel puti asa le-am vazut eu pe unde am mancat pe aici). Dupa ce s-au calit usor am stins cuniste apa si am adaugat si putina sare.

Dupa ce morcovul a inceput sa se inmoaie am adaugat carnea de vita. Carnea pe care am cumparat-o era carne de pe burta, taiata in fasii lungi si subtiri ca baconul. E ceal mai ieftina carne de vita aici si se gasete peste tot in magazin. E foarte usor de gatit si nu necesita un timp indelungat de preparare.
In timp ce carnea se innabusea am adaugat un pliculet de zahar si sos de soia cu legume. Sosul de soia cu legume, e un sos gros ce contine ceapa, ardei si rosii fierte in sos de soia. Chestia cu varful de zahar am invatat-o de la un japonez pe care l-am vazut gatind.
Dupa ce a mai dat un clocot, am pus germenii de fasole. Germenii au fost fieti prealabil in apa cu putin ulei de masline si sare. Am ales sa ii fierb inainte pentru ca mi se pare ca dureaza prea mult sa se gateasca. Insa trebuia sa ii fierb mai putin ca asa s-au cam chiflocit. Plus ca am gresit ca nu i-am scurs mai bine de apa si au lasat prea mult lichid, ceea ce nu a fost bine deloc.
Apoi am adaugat frunzele si coditele de broccoli chinezesc. Eu sunt un fan al broccoli-ului si a conopidei si de cand am descoperit frunzele astea numite kai-lan, nu ma mai pot satura de ele.
Le-am mai lasat un minut sa se inmoaie si apoi le-am servit fierbinti cu orez. Nu am avut o farfurie care sa le puna mai bine in valoare, si arata ca un talmes-balmes insa a fost foarte bun.
Nu stiu daca in Romania se gasesc germeni de fasole. Imi plac mult si cred ca o sa le duc dorul daca nu le gasesc. Broccoli chinezesc trebuie sa fie... Asa ca va propun reteta, dar va recomand sa folositi un wok si aveti toate ingredientele pregatite din timp.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare