Coastal Environament

Pentru ca teoretic e inca prima saptamana de scoala, abia ieri am avut al patrulea curs asa ca as vrea sa va spun cateva lucruri despre el.
Numele cursului este Coastal Envionament si se vrea a fi un fel de prelungire a cursului Advanced Coastal Engineering. Deja, dupa primul curs pot spune ca o sa fie cursul meu preferat. Si asta nu pentru ca imi place materia foarte mult ci pentru ca proful e super. Si cum ar putea sa fie un prof de aproximativ 35 de ani, pe jumatate spaniol si pe jumatate englez. Miguel Esteban, si-a dat doctoratul la Universitatea din Yokohama dupa ce terminase in 2000 la Universitatea din Bristol. A lucrat catva timp in amenajarea malurilor in Anglia, apoi pentru CERN, in Elvetia.
Cand i-am citit numele prima data in sylabus am zic ca e un spaniol tinerel (pentru ca profii internationali sunt tineri) si plin de el insa m-am inselat. Tipul a stat cu fundul pe catedra toata ora si ne-a explicat conceptele si termanii pe care ii vom invata la cursul profesorului Shibayama, insa de care avem nevoie pentru cursul lui. Mi-a placut modul european in care isi desfasoara ora, mizand pe dinamicitate si pe  feedback. Intreaba pe rand pe fiecare ce crede despre un anume concept si puncteaza activitatea la ora. Nu tine cont de prezenta pentru ca vrea studenti activi la ora.
Ieri a fost amuzant tare. In primul rand nu aveam sala. Existau doua cursuri ce aveau aceasi sala pe orar si noi am ramas fara sala. Dupa cateva minute s-a rezolvat problema si ni s-a dat o sala. Insa cand am intrat cu totii in clasa, Miguel (asa vrea sa ii spunem nu Profesor Miguel sau Prof Esteban, Sensei ori Mister pentru ca cand cineva ii vorbeste cu numele de familie inseamna ca a facut ceva rau) ne-a spus ca nu are decat 6 copi  ale slide-urilor de azi pentru ca nu se astepta la atata lume. Ne-a intrebat pe toti daca suntem siguri ca asta e cursul la care vrem sa mergem pentru ca el nu a avut niciodata mai mult de 2 studenti din alt laborator. De obicei cursul lui e tinut pentru studentii din laboratorul profesorului Shibayama si asta pentru ca sunt obilgati. Logic ca ne-am prezentat cu totii si am spus de unde suntem si de ce am ales acest curs. Majoritatea erau pentru credite, numai eu eram pentru ca mi se pare interesant subiectul.
Miguel de de parere ca dupa 30 de minute omul isi pierde concentrarea asa ca ora de curs (90 de min) e impartita in 5minute recapitulare si intrebari fata de ora trectuta, 30 de minute predare, apoi 20 de minute filmulete sau alte materiale, 30 de minute predare si 5 minute intrebari la final. Vom avea cativa profesori invitati pe parcurs care vor tine cate un curs, doua iar la final un examen usurel.
Azi am invatat tipurile de valuri in functie de perioada, de forma, de motivul aparitiei si scop. Insa de acum inainte vom invata mai mult despre mediu.
Eu abia astept cursul de saptamana viitoare si cred ca la anul, cu toate ca mi-am terminat creditele, o sa particip  si la cursul lui de dezastre pe tarm (typhoon, tzunami)
Pe curand...

Comentarii

  1. foarte tare! si numele cursului e special. asta e master !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu toate ca imi termin creditele semestrul asta, m-am gandit sa ma mai duc si la anul la un curs de-al profului e despre typhoon-uri si tzunami

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare