Treceți la conținutul principal

Cald

Intr-o dimineata tarzie de mijloc de mai, intr-o gara de suburbie, lumea așteaptă trenul spre metropola. Am ratat trenul (ca de obicei) la mustata. Am se așteptat 7 minute pana cand vine următorul si in timpul asta imi sterg transpuratia, adunata burboane pe frunte. S-a incalzit prea tare, asa de-odată. De acum o sa fie din ce in ce mai rău. Ma gândesc unde imi este prodopelul pe care îl aveam anul trecut si imi amintesc ca ventilatorul cu apa pe care îl aveam, l-am lăsat acasă asta vara. Ii plăcea mult lui bunicu si am zis ca i-l dau lui.
Încep sa ma uit in stânga si in dreapta sa vad daca doar mie mi-e cald. Langa mine e o batranica cu prea multe haine pe ea insa langa ea e o femeie ce își face vânt cu un ziar. Hiush. Nu sunt singurul. Atunci îl observ pe băiatul din dreapta. Sta aplicat deasupra unui ghiozdan argintiu si caută ceva. Scoate un borcan de ceara de par si începe sa-si facă freza. Dupa ce aplica ceara in puncte strategice, își scoate telefonul si se oglindeste in camera. Posibil ca s-a grăbit si el la tren, ca si mine, si nu a apucat sa se aranjeze. 
Apoi Pune ceara la loc in geanta si scoate un prosop. Începe cu el sa se stearga pe corp iar dupa ce îl duce la subtiori îl miroase. Se pare ca a transpuratia si ca nu ii convine cum miroase pentru ca se decide sa schimbe tricoul. Îl scoate pe cel de pe el, îl arunca in geanta si de acolo scoate altul. Nu îl pune pe el pana nu îl miroase si pentru ca observa ca s curat, îl îmbracă. 
Face toate lucrurile astea, in mică gara aglomerata. Nimeni, inafara de mine, nu îl baga in seama. Nimeni nu e deranjat de faptul sa s-a dezbracat pana la jumătate in public. Oare la noi de ce nu e asa? Imi aduc aminte ca odată, mi-am strâns cureaua in public si o baba a tipat dupa mine "Perversule!"  In Japonia, bărbații își dau pantalonii jos ca sa-ai aranjeze camasa in pantaloni, in timp ce așteaptă trenul. Si singurul mirat de asta, sunt eu, gaijinul. Fetele își fac machiajului in tren si își trag ciorapii pe sub fusta. La noi e tabu!

Pe curând...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...