Porc cu sos de unt de arahide
Cand am facut cumparaturile in supermarket aveam in minte, orez prajit, insa in drumul spre camin m-am gandit sa incerc ceva diferit. Mi-am adus aminte de un pui in sos de unt de arahide, gatit odata de un prieten tailandez, insa din reteta aceea am pastrat doar untul de arahide si restul am improvizat.
Pentru reteta am folosit:
- carne de porc taiata fasii (in reteta originala era pui taiat cubulete)
- paraz (in reteta originala era ceapa verde)
- ulei de gatit
- ulei de susan
- unt de arahide cu bucati de arahide in el
- sos de soia (in reteta originala era sos de chilli)
- condimente: turmelic, garam masala, praf de curry si ichimi - boia japoneza (astea le-am adaugat eu ca sa dau gustul picant, neavand sos de chilli)
- sare
- zahar brun
- apa
Intr-o tigaie am prajit carnea de porc, taiata fasii subiti cu prazul taiat rondele si sare iar cand a fost gata le-am pus intr-un vas, lasand in tigaie sosul obtinut.
In tigaie am adaugat doua linguri de unt de arahide, trei linguri de sos de soia, trei de apa, o lingura de ulei de susan, o lingura de zahar brun si condimentele. Am dat focul la mediu si am amestecat intr-una sa se topeasca untul de arahide si sa se omogenizeze.
Cand sosul s-a omogenizat si a inceput sa fiarba, am adaugat carnea si prazul si le-am mai lasat doua minute pe foc sa prinda gust una de la alta.
Pofta buna!
Pe curand...
Pentru reteta am folosit:
- carne de porc taiata fasii (in reteta originala era pui taiat cubulete)
- paraz (in reteta originala era ceapa verde)
- ulei de gatit
- ulei de susan
- unt de arahide cu bucati de arahide in el
- sos de soia (in reteta originala era sos de chilli)
- condimente: turmelic, garam masala, praf de curry si ichimi - boia japoneza (astea le-am adaugat eu ca sa dau gustul picant, neavand sos de chilli)
- sare
- zahar brun
- apa
Intr-o tigaie am prajit carnea de porc, taiata fasii subiti cu prazul taiat rondele si sare iar cand a fost gata le-am pus intr-un vas, lasand in tigaie sosul obtinut.
In tigaie am adaugat doua linguri de unt de arahide, trei linguri de sos de soia, trei de apa, o lingura de ulei de susan, o lingura de zahar brun si condimentele. Am dat focul la mediu si am amestecat intr-una sa se topeasca untul de arahide si sa se omogenizeze.
Cand sosul s-a omogenizat si a inceput sa fiarba, am adaugat carnea si prazul si le-am mai lasat doua minute pe foc sa prinda gust una de la alta.
Pofta buna!
Pe curand...
Comentarii
Trimiteți un comentariu