Treceți la conținutul principal

Celelalte povesti de dragoste

Am primit in dar cartea lui Lucian Dan Teodorovici. A fost un cadou reusit pentru ca LDT e unul din scriitorii mei preferati si cartea asta nu apucasem sa o citesc. Aveam o mare curiozitate legata de volum si asta pentru ca e un volum de proze scurte. Stiu (din experienta proprie si de la cunoscuti) ca e mult mai greu sa publici un volum de proze scurte decat un roman. Si nu stiu de ce... Mie mi se pare mai interesant.
Am luat cartea cu mine in Coreea si am citit cele 11 povestiri seara sau diminineata, cand ma relaxam pe terasa de pe acoperisului hotelului in care am stat.
V-am mai spus cat de mult imi place cum scrie LDT. Abia astept sa-l cunosc in persoana. Daca imi fac curaj, o sa-l abordez la FILIT, in octombrie.
Are o lejeritate in scris si povestile mi se par fie usor inspirate din universul sau (stiu ca a lucrat ca scenarist la Animat Planet Show si intr-o poveste un persoanj e scenarist la un sitcom, in alta se aminteste de un actor de sitcom- ce cred ca e acelasi personaj) sau schite, idei ale unor opere viitoare. Am recunoscut tema din Matei Brunul in povestea cu jurnalistul ce vrea sa afle mai multe lucruei despre un fost securist retras la tara.
Insa sunt putin confuz. Eu am vazut cartea ca o insiruire de povesti ce au legatura mai mult sau mai putin una cu alta, insa in prezentarea oficiala o vad prezentata ca un roman. Imi place ideea de roman, e intrigant, insa eu am simtit-o o culegere de povestiri cu o tema comuna: viata barbatului contemporan.
Ca de fiecare data, o recomand cu drag.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...