Edo-Tokyo Museum

V-am tot povestit pe blog de muzeul Arhitecuriii Edo, muzeu ce se afla in parcul din vecinatatea caminului in care am stat pana de curand. Ei, muzeul asta are un frate la oras, muzeu pe aceasi tema, numai ca nu e in aer liber, ci e intr-o cladire mare si oribila, undeva pe langa Stadionul de Sumo.
Cladirea muzeului a fost inaugurata in urma cu 20 de ani si se vreau o interpretare moderna a unui templu. Eu vad doar o gramada de spatiu pierdut aiurea pentru a realiza un gandac de beton.

Povestea este cu totul diferita in interior, unde spatiile sunt atat de bine gandite incat nu simti nicio clipa ca esti sufocat de exponatele din muzeu. Intrarea se face pe o replica a podului din Nihonbasi, ce duce intr-o zona plina de machete ale orasului dar si a castelului in perioada Edo.
 In colectia muzeului pe langa machete se mai gasesc repilici dupa casele traditionale, dupa vapoare, prezentarea comentului in perioada Edo, iar apoi continua in timp cu Meiji si ajungand la cutremurul Kanto si bombardamentele din Cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
In expozitia permanenta se mai afla un sector dedicat special orasului Tokyo, al constructiei sale si al evolutiei in capitala.  In expozitie se pune mare accent pe Revolutia Meiji si pe influentele Europene si Americane.
Ceea ce mi-a placut mie mult la acest muzeu a fost faptul ca este foarte pretenos. Sunt multe machete mecanice ce realizeaza un spectacol la fiecare 15 minute, ca o piesa de Kabuki sau Sluja de Inviere la Catedrala Ortodoxa din Tokyo sau scene de zi cu zi din Ginza. Sunt multe exponate cu car poti interactiona, ca un cufar cu bani sau cuberci de carat apa ca sa iti dai seama cat de greu era sa le cari atunci.
Daca vizitati Tokyo va recomand cu drag muzeul. Pe langa expozitia permanenta mai exista si expozitii ce se schimba la cateva luni. De data asta era o expozitie cu flori pe care nu am vazut-o pentru ca nu ni s-a parut interesanta.
Ca de obicei, mai multe poze de la muzeu gasiti pe pagina de Facebook a blogului, aici.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare