Horea Sibisteanu si regulile lui de pe facebook.

Acest articol e pentru cei pasionati de Japonia, ce imi descopera blogul si imi dau add pe facebook
Facebook-ul a inventat doua tipuri de pagini. Unul persoanal, ce se numeste profil, si unul public ce se numeste pagina. Acest blog are o pagina de facebook. Pe pagina de facebook sunt publicate automat articolele de pe blog si mai postez poze, articole sau videoclipuri ce consider eu ca au legatura cu blogul.
Apropo, acesta este un blog persoanal (dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, in chenarul verde), in care scriu despre ce ma duce pe mine capul. In ultimile 20 de luni am locuit in Japonia, insa din septembrie ma intorc acasa, in Romania. Atuci posibil ca articolele despre Japonia vor fi din ce in ce mai rare, asa ca puteti scapa de mine, usor, cu un unlike. Daca va place ce scriu si vreti sa intrati in contact cu mine, un singur like la pagina, va poate permite asta (chenarul rosu). Nu primiti notificari? Mergeti la rotia de langa butonul de like (chenar albastru), apasati pe sageata si selectati Add to interest list.

Eu ma ocup de pagina, observ fiecare comentariu si raspund la fiecare mesaj. Deci nu mai insistati cu add friend pe profilul meu personal.
Regula mea de prietenie pe facebook e simpla: ne-am vazut de cel putin trei ori in viata reala, iti accept cererea. Altfel, nu. Incerc sa imi tin un profil curat, in care cunosc pe toata lumea pentru ca nu vreau ca o persoana necunoscuta sa aiba acces la pozele mele. Deci nu va mai simitit ofensati cand nu va accept cererile  de prietenie. E dreptul meu la alegere si la viata privata, pe o pagina de pe o retea de socializare, ce a ajuns parte din viata noastra.
Vrei totusi sa stii mai multe despre  mine, sau crezi ca pagina de facebook e prea impersonala? Pentru asta am activat buntonul de follow. Asa controlez eu cine si ce vede.
Nu va permit figurile si pretentiile de proprietate asupra mea. M-am saturat sa mi se fure poze de pe facebook si articole de pe blog, asa ca fac cat pot, sa imi protejez proprietatea. Nu va place? Pa si la reverede! Nu trebuie sa va bateti capul cu mine! Nu fac bani din blogger si nici din like-uri.

Va multumesc pentru intelegere!
Pe curand...

Comentarii

  1. M-ai suparat....iti dau ignore:))))

    P.s. Bine faci...bravo....facebook-ul e personal si asa trebuie sa ramana.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am aprins un pic pentru ca m-a luat o pustoica de 26 ani tare. Ca de unde am scos eu regula asta cu prietenii de pe Facebook trebuie sa se stie in viața reala? Pana mea: Facebook-ul meu, regulile mele. Tii minte ca si pe tine te-am întrebat la inceput cine esti, atunci cand mi-ai dat add.

      Ștergere
  2. Noroc pe mine ca o cunosc pe sora ta :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai nu fii naspa. Ne-am vazut de mai mult de trei ori pana sa ne imprietenim pe Facebook. Si eu zic ca ne cunoaștem destul de bine.

      Ștergere
    2. Si noroc de Google + ca ti-am aflat numele de familie :))

      Ștergere
  3. vai :))) ce figura esti :))) PS iuli a remarcat ca pe el 1 sg data l-ai vazut :))) i-am zis ca el face parte din mine.. si e o exceptie :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am zis ca mai sunt si excepții. El e una dintre ele. Nu avea niciun rost sa ii dau accept dupa ce ma întorceam acasă. Si cu el am tot vorbit pe skype.
      Sa nu se simtă special. Mai sunt cateva cazuri ca el :))

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Mahmureala? Vorbeam cu un prieten de aici despre o idee de afacere. Astia din Japonia au niste siropuri din plante NATO mahmureala. Daca reușesti sa le aduci in tara, dai un tun. E succes garantat. Insa e complicat ca sunt considerate suplimente alimentare si iti trebuie o droaie de aprobari de la n comisii.

      Ștergere
  5. ee..eu stiu cata lume ar lua.. unii mai bine dorm :))) caz aici de fata :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tot te doare capul si esti mahmur cand te trezesti. Cu asta nu mai ai nimic...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare