Hahaha Aaaa hmmm

Trec printr-o perioada in care trebuie sa fac ceva ca sa nu raman singur cu gandurile mele. Si pentru ca am avut cateva zile libere am avut timp sa vad o caruta de filme. Iar pentru ca sunt foarte sensibil si emotiv am ales sa vad comedii, multe comedii.
Am inceput cu un serial de comedie, Up All Night. Am ales acest serial pentru ca a existat o stire conform careia, actrita principala, Christina Appelgate a parasit serialul, dupa ce s-au schimbat mai multe concepte: de la singe camera s-a trecut la multiple camera, si de la un serial fara ras pe fundal, s-a trecut la serial filmat in fata unui public. Asta dupa ce audientele sezonului doi au fost dezastruase. Cred si eu. Dupa un sezon 1 genial, sezonul 2 a fost slabut. Serialul prezinta o familie moderan, in care sotul se hotaraste sa ramana acasa in timp ce sotia lucreaza. Insa sotia nu vrea sa piarda nimic din viata copilului sau din viata ei de dinainte de copil si incearca sa fie o mama perfecta, o petrecareata si o profesionista la locul de munca. Sunt curios ce o sa se intample din martie, cand cica serialul  o sa se intoarca, daca se mai intoarce...
Continuam cu comediile:
1. Small Apartaments e o comedie foarte ciudata. Nu pot sa zic ca e o comedie neagra, poate gri. E ceva postmodern cu intamplari banale din viata unui persoanj banal, cu ironizari si caricaturi umane. Mie mi s-a parut un film bun, insa eu sunt fan al filmelor ce ies din calapodul de Hollywood.
Protagonistul serialului este un tip usor ciudat ce isi omoara din greseala proprietarul cladirii in care sta. Bazat pe paranoia si pe prostia sa incearca sa insceneze moartea aceastuia, cu toate ca a fost un accident.
Insa se pare ca nu e singurul prost din peisaj si astfel se creaza o comedie a absurdului.



2. Parental Guidance este o comedie de familie ce ii are ca protagonisti pe Billy Crystal si Betty Midler, ce sunt ceilalti bunici. Parintii ajung intr-o situatie in care nu au cu cine lasa copii, si ca o solutie disperata apeleaza la ei. Bunica isi doreste mult sa nu mai fie o straina in viata nepotilor sai, in timp ce bunicul e fericit cu statutul pe care il are.
De aici porneste o comedie de situatie cu bunici paraleli si copii ce nu vor sa isi iasa din rutina zilnica numai pentru ca bunicii ceilalti nu cunosc cum stau lucrurile. Pe langa asta mai exista si o mama grijulie ce isi face griji pentru copii si parintii ei si mai ales isi face griji de alaturarea dintre ei.


3.What to Expect When Youre Expecting. O comedie pe calapodul clasic cu o mana de cupluri ce asteapta un copil in acelasi timp, cupluri ce initial par sa nu aiba nimic in comun unul cu altul, insa pe parcurs aflam ca se cunosc unul cate unul, intr-un fel. Am ales aceasta comedie pentru ca e plina de nume celebre insa e un film de duzina. E chiar un film de care aveam nevoie la stare mea, la care sa nu gandesc mult si la care sa rad. E de recomandat atunci cand aveti nevoie de ceva usor.


4.Ptich Perfect e genul ala de comedie cu studenti de facultate si cercurile lor. Asta e despre un cerc de acapela si despre concursurile nationale de acapela. Mi-a placut mult pentu ca acest gen de film, cu tineri mimi place. Si era cu muzica si dans, deci o stare de buna-dispozitie. Plus ca joaca Rebel Wilson ce imi place mult. Tipa asta supraponderala e foarte tare. Are umor si joaca foarte bine.
Ceea ce ma enerveaza e ca folosesc actori de 30 de ani sa joce coruri de 20. Serios, iti dai seama ca e mai batran decat vrei sa para.


5. Asta e genul de comedie de duminca dupa-masa, pe care s-o privesti cu familia. Sau e varianta foarta cenzurata a lui Californication.
Gerald Butler este un fost fotbalist englez ce se muta in State pentru a conecta cu copilul sau pe care il avusese din relatia esuata cu o americanca.  Printr-o conjuctura stupida ajunge antrenorul echipei de fotbal a copilului sau si toate mamele disperate (fie divortate sau nu) incep sa se dea la el, sa ii faca vizite nocturne, sa il sune si sa isi doreasca o aventura cu el. Insa el vrea sa se impace cu fosta care urmeaza sa se marite.
Slabut, insa plin de nume cunoscute.


6. Robot and Frank. Nu stiu de ce zic astia ca filmul asta e comedie. Ca nu prea e. Intr-un univers paralel (nu e din ala sf) oamenii aveau ca slujitori roboti. Pornind de la acest aspect, filmul ne prezinta viata unui fost hot de bijuterii, batran si sclerozat ce incearca o noua spargere cu noul sau robot, robot cumparat de baiatul sau. Pentru ca drumul de la casa sa, pana la casa tatalui dura 4 ore si pentru ca pierdea o zi intreaga facand curatenie dupa tatal sau, acesta hotaraste sa ii ia un robot. Tatal initial nu accepta sa aiba un robot pe post de ajutor, insa intre ei se leaga o relatie interesanta.


7.Audition este un horror psihologic japonez din 1999. Bravo l-a numit cel mai horror film al ultimilor ani, eu zic ca e cel mai ciudat film de groaza pe care l-am vazut. Da, la ora actuala asiaticii fac cele mai bune filme de groaza insa nu seamana deloc cu cele americane. Filmul asta e destul de static cam 3/4 din durata sa, insa la final e foarte intens si ciudat. Cred ca scena principala din film e una din cele mai puternice scene pe care am vazut-o si am auzit ca multi oameni nici nu pot urmarii acea scena.
Initial nu mi-a placut filmul, insa apoi l-am digerat si mi-am dat seama ca e un film foarte bun.
Am auzit ca Tanashi Miike e celebru pentru filmele sale si cred ca o sa mai caut unul cat de curand.


8. TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard este un documentar suedez despre procesul parintilor site-lui The Pirate Bay cu producatorii americani de film. TPB este cel mai mare site de torrent din lume si procesul impotriva acestora a inceput in urma cu cativa ani. Documentarul prezinta perioada proceselor in interviuri si scene din timpul auditior. Mi s-a parut un documentar foarte interesant. Se gaseste liber cam pe orice site de streaming acum. Initial a fost incarcat pe TPB insa apoi au aparut variante online peste tot.
Nu cred ca e cineva care sa nu fi folosit site-ul acesta macar odata iar procesul este destul de interesant.
In loc sa pun trailerul, am pus intreg documentarul. Vizionare placuta.


Pe curand...

Comentarii

Postări populare