Cum sa ajungi din Erou, Bau-bau

Luni, cand m-am întors la birou, după o saptamana de vacanța, am găsit o atmosfera tensionata. Am zis ca au fi patit ei ceva insa nu am dat atenție. M-am da cu bomboane la prof ( e un obicei de laborator sa aduci ceva dulce de unde ai fost), am băut o cafea si m-am întors in birou. Atunci am vazut ca nu merge netul. Am întrebat colegii ce erau in laborator si mi-au zis ca nu e net de miercuri si ca in mentenanta. Aproape o saptamana? Ma ca indoiam. Mai ales ca in birou la prof era net. Mi-au zis ca e arunci e doar in clădire problema. Adevarul e ca in urma cu câteva saptamâni incepusera niste lucrări prin clădire si aia ar fi fost problema.
Insa la wc ma întâlnesc cu un coleg, ce are laboratorul in aceasi clădire si după ce ma întreabă cum a fost in Kansai, îl întreb si eu cum e fără net de o saptamana. Ce? Ei au net. Nu au avut probleme deloc cu netul.
Ma enervez si ma duc la secretariat unde îl fac pe prostul. "Știți, eu am fost plecat, m-am întors si nu e net. E ceva din campus?" Doamna draguta, ma duce la biroul tehnic ce se ocupa cu netul, întreabă acolo si aia zic ca nu. Dar sa ma duc la Help Desck. Ea nu poate venii cu mine, ca lipseste prea mult de la birou, sa rog un coleg japonez. Aia de acolo nu vorbesc engleză.
M-am intors in laborator unde am rugat colegii sa vina cu mine. Niciunul din ei nu a vrut. Ea ca nu e imbracata corespunzator (avea pantaloni de trening), el dormea cu capul pe birou. M-am enervat si m-am dus singur acolo. Ajuns la "Help Desk" am incercat sa explic problema prin semne, si pana la urma a inteles ce vroiam si a mers cu mine in laborator. Cand sa intru pe usa cu domnul de la "Help Desk", unul din colegi, ce tocmai aparuse pe acolo, dadea sa iasa. Cand ma vede imi spune ca nu trebuie sa ma duc sa rezolv problema, ca se rezolva ea. Prea tarziu. Nenea e aici.
Dupa lungi cautari, s-a gasit si problema. Routerul era ars. Au schimbat routerul si netul a venit. La final, le-am zis ca nu mi se pare normal ca strainul care nici nu vorbeste japoneza. Au inceput sa rada dar mi-au multumit.
A doua zi a aparut problema. Colegul ce imi spusese cu o zi inainte ca nu trebuie sa revolv nimic, a venit val vartej si mi-a zis sa nu ma mai bag, unde nu imi e locul. El e noul sempai (al mai mare din laborator) si el rezolva problemele, si cand sunt probleme, sa ma duc la el. Eu nu aveam de unde sa stiu ca el e noul sempai. Teoretic, eu ar fi trebuit sa fiu sempai, ca sunt cel mai mare. Dar se pare ca nu pot fi, pentru ca sunt strain. Si daca dreptul la putere nu mi se recunoaste, trebuie sa fiu insa ascultator, fata de semapai. Pai cum functioneza asta? Doar intr-o directie? Si de ce nu imi spusesera colegii sa vorbesc cu sempaiul?
Pe curand...

Comentarii

Postări populare