Pui cu legume chinezesti

Am ramas singur la scoala. Colegul meu de proiect a plecat acasa, iar eu am ramas la scoala. Si pentru ca nu am cu cine sa merg sa imi iau pranzul, am hotarat sa vin cu pachetelul de acasa. A fost primul bento cu care am venit la scoala.
Am numit acest pui "a la China" pentru ca legumele principale folosite, au originea in bucataria chinezeasca, si anume urechile de lemn si bambusul.
Urechile de lemn deshitratate le-am pus in apa fierbinte cu putin otet de orez si sos de soia.
Puiul l-am condimentat cu sare, piper, sofran si garam masala si l-am lasat la rece.
Am taiat cepa maricel si ardei verde fasii subtiri si le-am pus la inmuiat. Cand s-au inmuiat, am adaugat puiul si am dat focul un pic la mai mare sa se evapore lichidul lasat de legume si pui.


Cand puiul s-a patruns, am adaugat urechile de lemn si bambusul. De data aceasta am folisit muguri de bambus si nu radacina, si fiind prima data cand l-am folosit, nu l-am taiat calumea. Mugurul se taie oarecum pe nervuri, ca sa aiba o forma interesanta, eu l-am taiat felii, pe latime si nu mi-a iersit forma dorita.
Am acoperit oala si le-am lasat sa se imprieteneasca cateva minute, la foc mic.
Am pregatit orez, l-am pus pe fundul unei caserole iar deaspura am adaugat puiul cu legume si astfel mi-am pregatit primul bento.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare