Searching for Sugar Man

Am ramas dator cu un film de la Oscar si anume cu castigatorul categoriei Cel mai bun Documentar. As fi uitat complet de el pentru ca atunci cand l-am cautat nu era, daca nu ma batea la cap Raluca sa il vad. Si pentru asta ii multumesc. Pentru ca mereu imi spune si imi recomanda filme si seriale bune. Pierdeam ceva important, filmul a fost o revelatie pentru mine, si povestea si personajul.
Sarching for Sugar Man este povestea lui Rodriguez, un cantaret de rock din anii '70, spusa prin prisma unor fani din Africa de Sud. Rodriguez a inregistrat 3 albume, insa ultimul nu a fost lansat si nu a avut succes in SUA, insa a fost o inspiratie pentru tinerii din Africa de Sud, ce luptau in revolutii de emancipare. Pentru ca nu stiau ce se intampla cu idolul lor, si de ce nu mai apare nimic nou de la el, au inceput sa creada legende urbane ce spuneau ca s-a omorat pe scena, fie impuscandu-se in cap, fie dandu-si foc cu benzina.
Acesti doi fani ai lui Rodriguez pleaca in cautarea lui si in aflarea adevarului ,odata pentru a stii cui platesc drepturile de autor, pentru ca albumele lui se vindeau in Africa de Sud, si apoi pentru a-i afla povestea. Raspunsul intrebarilor lor vine intr-un mod neasteptat: idolul lor traia bine merci, insa nu stia nimic despre succesul sau in Africa de Sud. Se lasase de mult de muzica si isi vedea de viata modesta in Detroid, in timp ce in alt colt de lume era venerat si idolatrizat.
Povestea este impresionanta odata pentru bucuria fanilor ce au aflat ca idolul lor inca traieste dar si din partea lui Rodriguez ce a aflat ca undeva in lume, muzica lui a schimat lumea.
Documentarul merita vazut, nu degeaba a luat Oscarul:

Dar si muzica lui este femomenala, si ma bucur ca am descoperit-o.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare