Din nou la tuns

Va mai aduceti aminte experienta mea de la tuns in Japonia de anul trecut? Ei, daca nu va aminititi, gasiti articolul aici.
Ei, a venit timpul sa ma tund din nou si asta pentru ca puteam sa imi fac doua codite si parul imi cadea foarte tare, plus ca a inceput sa se incalzeasca si nu mai am nevoie de par ca sa imi tina de cald. Marti a fost cald si soare, iar pe la ora 5 jumatate inca erau 24 de grade. Si pentru ca eram bine dispus, mi-am facut curaj si am intrat in salonul de tuns. Era un anunt in care spunea ca se vorbeste engleza si spaniola in salon. Deci era ok pentru mine. Am luat liftul pana la etajul 4, am intrat pe usa si l-am intrebat pe tipul de la receptie daca e cineva care vorbeste engleza. Cand m-a auzit vorbind a inceput sa tremure din toate incheieturile si m-a rugat sa astept un pic. Asteptare cu prisos pentru ca a venit patroana, una din cele mai frumoase japoneze pe care le-am vazut pana acum: la vreo 30 si ceva de ani si cu un fundulet jucaus in pantaloni, pantofi cu platforma si toc cui si suvite roz in cap. Tipa mi-a explicat cu un zambet larg, cu doua cuvinte in engleza si 3 in japoneza ca cel ce vorbeste engleza si spaniola vine la 7 jumatate. Era ceasul 6 fara un sfert, deci era mult timp de asteptat asa ca am hotarat sa fac o programare. Dupa ce a discuta ceva cu tipul de la receptie, mi-a zis ca pentru ei e ok, si daca gasesc o tunsoare in catalog, ei pot sa ma tunda fara sa vorbim prea mult. Perfect! Ca mie nu imi plac fazele astea cu vorbitul la tuns. Ultima data cand m-am tuns, in august, am dat de cel mai tare frize ever. Omul era in treaba lui si nu m-a tinut deloc de vorba. A, da, apropo, eu nu ma tund ca jumatate din oras la salonul cu nume de floare rara si cantec al lui Bertzi si nici ca cealata jumatate la tipul ala care ii tunde pe toti baietii din oras la fel, ca pe Smiley.
Revenind la oile noastre, tipa ma intreaba daca vreau sa stau la fumatori sau nefumatori. Ei, asta n-am mai uzit-o pana acum. Tuns si fumat in acelasi timp. Apoi m-au intrebat daca vreau cafea sau ceai si dupa ce am stabilit toate detaliile, am fost poftit la spalat. Sincer, a fost pentru prima data cand m-am spalat la salon si nu am stitu ce am pierdut. Dupa ce initial am fost ofensat ca m-a trimis la spalat, apoi nu am vrut sa mai plec de acolo. 15 minute am fost spalat si mi s-a facut masaj la cap si gat. Am scapat de migrena pe care o aveam de dimineata si m-am umplut de energie. Tipul stia ce face. Asezat pe scaunul de tuns, a urmat un masol la umeri si spate.Unde ma aflu? Incepusem sa ma panichez de pretul de la final. La mosulica platisem 3000 anul trecut, la salonul de la parter, era 5000 (si mi se spusese ca nu e bun). Oare la asta cat era?
Apoi a inceput tunsul. Incetul cu incetul am scapat de parul in exces, iar la final, dupa ce a terminat de tuns, m-au mai spalat odata. Apoi mi-a aranjat parul cu ceata (trebuie sa invat sa o folosesc si eu, pentru ca altfel parul imi sta ca unui copil de la casa de copii) si rezultatul a fost perfect. Nu cred ca am fost vreodata mai incantat dupa o astfel de experienta. Abia astept sa ma mai duc odata, in august, inainte sa imi sustin teza, ca pana atunci, nu merita sa plates 40 de euro.
Si ma gandesc ca intr-un fel isi motiveaza pretul, pentru ca ca acasa nu gasesti asa un serviciu de calitate. Cafea, masaj la cap, la spate, spalat si oameni ce vin la tine sa te intrebe daca totul e in regula. Si sa nu mai zic ca mi-au spalat si ochelarii...
Pe curand...

Comentarii

  1. Cealaltă Ancuță23 martie, 2013

    Eu mă tund la donna carina, în Iași.Am coafeza mea care știe ce face și dau 100 lei pe spălat scaun cu masaj si ea tot așa, îmi face masaj la cap, tuns, coafat. Te întreabă dacă vrei o cafea, un ceai ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cealaltă Ancuță31 martie, 2013

    Revin, e 92 lei. :)) Am uitat eu, dar am fost zilele trecute si o intreb pe tipa cat face. Ea:92, ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce faci Ancuta aici? Reclama la salon? :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare